avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Respingere drept la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Respingere drept la somaj

Respingerea dreptului la indemnizatie de somaj
In data de 29/07/2014 am depus dosarul pentru a primii indemnizatie de somaj, pe site-ul AJOFM Gorj scrie ca se poate depune dosarul in intervalul 31 mai - 29 iulie, adica la 60 de zile de la data absolvirii, as vrea sa stiu daca sa respins dosarul corect sau daca as avea sanse in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
OxygeN094, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 27 Octombrie 2014
freeelis ai dreptate, pana si pe pagina lor ei precizeaza astfel " In cazul
absolventilor de liceu indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de
bacalaureat termenul de 60 de zile incepe pe 31 mai, avand in vedere ca in conformitate
cu Ordinul nr 3818/2013 al Ministrului educatiei, nationale “Cursurile claselor
terminale se incheie in data de 30 mai 2014”. " Ziua inceperii termenului este de 31 mai, cel putin asa se intelege de pe pagina lor . [ link extern ] /
In opinia, avand in vedere cele mai sus mentionate de dvs , trebuie sa aveti castig de cauza.
Revin luni cu detalii dupa ce discut cu cei de la AJOFM.
Am fost si am discutat acolo, ei tot pe a lor o tin ca m-am prezentat cu o zi intarziere si ca de pe 30 mai incepe data, aratandu-mi Ordinul 3818/03,06.2013 al Ministerului Educatiei cum ca cursurile se incheie pe 30 mai, eu le-am aratat ce scrie pe site-ul lor dar m-au contrazis prin faptul ca se ia 30-31 mai nu de pe 31 cum scrie pe site. Am semnat o foaie cum ca am luat la cunostinta cele mentionate de ei si ca voi putea contesta decizia. Ce parere aveti?
Opinia mea este sa contestati decizia si sa solicitati :
- anularea acesteia
- repunerea in termen de depunere
- plata unor daune.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 2553 în relația cu ajofm CalinCr CalinCr Bună, am o întrebare: Art 2553 din codul civil se aplică și la relația cu instituțile publice? Speța: În 11 noiembrie, am început să lucrez, fiind ... (vezi toată discuția)
3 luni lipsa ??? westkontakt westkontakt buna ziua, am primit o informatie cand am mers sa scot carnetul de somer al sotiei cum ca datorita nu stiu carei Ordonante, persoanele care si-au depus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj marinamaxim13 marinamaxim13 Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: am terminat studiile de licenta in iulie 2013, insa examenul de licenta il voi sustine in iulie 2014. Mai pot obtine ... (vezi toată discuția)