avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Va rog sa imi spuneti : In cazul institutiilor bugetare care apartin unui anumit minister, CCM se face dupa bugetul aprobat pe anul in curs, sau angajatorul este obligat sa ceara buget dupa CCM negociat ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 07:36, 9 Octombrie 2014
CCM se incheie dupa bugetul aprobat.

art.138 din Legea nr.62/2011:
(1) Prin contractele/acordurile colective de munca incheiate in sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi in bani si in natura, altele decat cele prevazute de legislatia in vigoare pentru categoria respectiva de personal

(2) Prin exceptie de la prevederile art. 129 alin. (3) contractele colective de munca in sectorul bugetar se negociaza, in conditiile legii, dupa aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale ordonatorilor de credite, in limitele si in conditiile stabilite prin acestea.
......
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la sporul de incordare psihica? MARA MALINA MARA MALINA Buna ziua, Sunt incadrata ca asistent principal la DSP, vreau sa stiu daca pot solicita spor de incordare psihica si daca da, in baza carei legi? Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Personal contractual administratie publica locala otiliaoo otiliaoo Spuneti-mi se pot negocia unele sume pentru personalul contractual din administratia publica locala?Care este baza legala a salarizarii personalului ... (vezi toată discuția)
Solicitare acordare salarii compensatorii marinica71 marinica71 la negocierea contractului colectiv de munca salariatii care lucreaza la stat(asistenta sociala)pot solicita introducerea de salarii compensatorii in caz de ... (vezi toată discuția)