avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie ilegala sub bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie ilegala sub bloc

Buna ziua,
Am un vecin cu un spatiu commercial la parterul blocului. Acesta intr-o zi a excavat langa alineamentul blocului, nu in bozele blocului ci langa structura de rezistenta si a construit un spatiu de depozitare subteran. Intrebarile mele sunt: al cui e terenul unde si-a ridicat spatiul subteran?
Terenul in discutie nu e cumva coproprietatea blocului? Si daca e coproprietatea blocului, nu cumva era necesar acordul vecinilor?
Ce poate face asociatia de proprietary? Vecinul in cauza nu e dispus la nici un dialog, motiveaza ca a construit sub spatial commercial, ceea ce e total neadevarat.
Cel mai recent răspuns: florinmoldovan , utilizator 15:05, 9 Octombrie 2014
Banda din jurul blocului pe o latime de 80-90 cm este in proprietatea comuna a asociatiei.
Ce e in exteriorul acestei benzi este in proprietatea primariei.

Indiferent unde a sapat pentru acea constructie subterana are nevoie de autorizatie de constructie de la primarie., iar daca e sub acea banda trebuie sa aiba si acordul asociatiei.
Va multumesc pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excavate fără autorizație Onica. Onica. Excavare fără autorizație Posed un teren pe care nu este construit nimic , Vecinul a parcelat terenul având toate actele in regula pentru acest lucru ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Constructii pe terenul meu fara aprobare LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Am cumparat de la parinti impreuna cu sora mea o casa duplex si teren de 5mii mp. Intre hotarul ei si al meu nu a fost construit gard. Eu am fost ... (vezi toată discuția)