avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimiterea întâmpinării în apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimiterea întâmpinării în apel

Va rog sa-mi spuneti si mie unde se trimite intampinarea facuta in apel ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:31, 9 Octombrie 2014
la tribunal
Nu mai inteleg nimic !

ART 471
..........................................................................................................................
(5) După primirea cererii de apel, respectiv a motivelor de apel, preşedintele instanţei care a pronunţat hotărârea atacată va dispune comunicarea lor intimatului, împreună cu copiile certificate de pe înscrisurile alăturate şi care nu au fost înfăţişate la prima instanţă, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării.

(6) Instanţa la care s-a depus întâmpinarea o comunică de îndată apelantului, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar răspunsul la întâmpinare în termen de cel mult 10 zile de la data comunicării. Intimatul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare din dosarul cauzei.

(7) Preşedintele sau persoana desemnată de acesta, după împlinirea termenului de apel pentru toate părţile, precum şi a termenelor prevăzute la alin. (5) şi (6), va înainta instanţei de apel dosarul, împreună cu apelurile făcute, întâmpinarea, răspunsul la întâmpinare şi dovezile de comunicare a acestor acte, potrivit alin. (5) şi (6).


Eu, asa cum spuneti, am primit citatie de la tribunal desi procesul s-a judecat la judecatorie si nu s-a implinit nici termenul de atac pentru respingere indreptare eroare materiala.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
rosu gheorghe, utilizator
Stimat forumist,

Întâmpunarea o veți trimite unde trebuie, adică unde vă judecați - unde este dosarul pe rol. Dacă apelul se judecă la tribunalul x, o veți trimite acolo, dacă se judecă la, de exemplu, Curtea de Apel y, la respectiva instanță..

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
andreigrigoriu, moderator
Am inteles, ca doar suntem pe forum !
Ceea ce n-ati inteles dumneavoastra este ca eu intrebam si de ce daca presedintele instantei unde ne-am judecat pe fond (judecatorie) trimite adresa din tribunal.
Acum eu vreau sa fac apel pentru respingere cerere indreptare eroare materiala si nu mai stiu unde sa o trimit pentru ca dosarul este la tribunal .
În procesele începute în perioada 15 februarie 2013 - 31 decembrie 2015 nu se aplică prevederile legale evidențiate de dvs., ci dispozițiile art. XIV-XVI din Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Art. XIII
Dispozitiile Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, privitoare la pregatirea dosarului de apel sau, dupa caz, de recurs de catre instanta a carei hotarare se ataca, se aplica in procesele pornite incepand cu data de 1 ianuarie 2016. In procesele pornite incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la data de 31 decembrie 2015 se aplica dispozitiile art.XIV-XVII.

Art. XIV
(1) Apelul si, cand este cazul, motivele de apel se depun la instanta a carei hotarare se ataca.
(2) Dispozitiile art.195 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, sunt aplicabile in mod corespunzator.
(3) Presedintele instantei sau persoana desemnata de acesta va inainta instantei de apel dosarul, impreuna cu apelurile facute, numai dupa implinirea termenului de apel pentru toate partile.
(4) Daca s-au formulat atat apel, cat si cereri potrivit art. 442-444 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, dosarul nu va fi trimis instantei de apel decat dupa implinirea termenului de apel privind hotararile date asupra acestor din urma cereri.

Art. XV
(1) Presedintele instantei de apel sau persoana desemnata de acesta, indata ce primeste dosarul, va lua, prin rezolutie, masuri in vederea repartizarii aleatorii la un complet de judecata.
(2) In cazul in care cererea de apel nu indeplineste conditiile prevazute de lege, completul caruia i s-a repartizat dosarul va stabili lipsurile cererii de apel si ii va comunica, in scris, apelantului ca are obligatia de a completa sau modifica cererea. Completarea sau modificarea cererii se va face in termen de cel mult 10 zile de la data comunicarii.
(3) Dupa primirea dosarului sau, cand este cazul, dupa regularizarea cererii de apel potrivit alin. (2), completul va dispune comunicarea cererii de apel, precum si a motivelor de apel, intimatului, impreuna cu copiile certificate de pe inscrisurile alaturate si care nu au fost infatisate la prima instanta, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar intampinare in termen de cel mult 15 zile de la data comunicarii.
(4) Intampinarea depusa se comunica apelantului de indata, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar raspunsul la intampinare in termen de cel mult 10 zile de la data comunicarii. Intimatul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare din dosarul cauzei.
(5) Daca s-au formulat atat apel, cat si cereri potrivit art. 442-444 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, dispozitiile alin. (3) si (4) se aplica in mod corespunzator.
(6) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(7) In cazul in care intimatul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (3) sau, dupa caz, apelantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (4), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(8) Dispozitiile art. 201 alin. (5) si (6) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, se aplica in mod corespunzator.
(9) Dispozitiile art. 475 alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, raman aplicabile.

După cum rezultă din alineatul 4 al art. XIV, dosarul nu trebuia să fie trimis în apel până când nu era soluționată definitiv cererea de îndreptare a erorii materiale. Eroarea instanței de fond va avea ca efect soluționarea cu mare întârziere a celor două căi de atac.

Veți trimite apelul la instanța care a soluționat cererea de îndreptare a erorii materiale, adică la judecătorie, iar întâmpinarea o veți trimite la instanța care urmează să soluționeze apelul declarat împotriva hotărârii de fond, adică la tribunal. Apoi nu vă mai rămâne să vă rugați la Dumnezeu sau la floarea de cireș și la frunza de măceș, după caz și credință, ca dosarul să fie soluționat cât mai repede și ca unii judecători să pună mâna și să citească legile cu care lucrează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! s-a depus apel in penultima zi de termenul de 30 zile.de ... Mika T Mika T Buna ziua! S-a depus apel in penultima zi de termenul de 30 zile.De atunci au trcut 15 zile si dosarul se afla tot la judecatorie. Cand v-a fi trimis la ... (vezi toată discuția)
Catre cine fac apelul ? aser aser Am avut cerere de judecata,fond, la Judecatoria sector 2.Am de facut cerere de apel.Concret ,in cererea de apel unde scrie la inceput: Instanta......trebuie ... (vezi toată discuția)