avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! S-a depus apel in penultima zi de termenul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! S-a depus apel in penultima zi de termenul de 30 zile.De ...

Buna ziua! S-a depus apel in penultima zi de termenul de 30 zile.De atunci au trcut 15 zile si dosarul se afla tot la judecatorie. Cand v-a fi trimis la Tribunal pentru judecarea apelului? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:47, 20 Decembrie 2023
După primirea cererii de apel, respectiv a motivelor de apel, preşedintele instanţei care a pronunţat hotărârea atacată va dispune comunicarea lor intimatului, împreună cu copiile certificate de pe înscrisurile alăturate şi care nu au fost înfăţişate la prima instanţă, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării.

Instanţa la care s-a depus întâmpinarea o comunică de îndată apelantului, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar răspunsul la întâmpinare în termen de cel mult 10 zile de la data comunicării. Intimatul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare din dosarul cauzei.

Preşedintele sau persoana desemnată de acesta, după împlinirea termenului de apel pentru toate părţile, precum şi a termenelor prevăzute mai sus , va înainta instanţei de apel dosarul, împreună cu apelurile făcute, întâmpinarea, răspunsul la întâmpinare şi dovezile de comunicare a acestor acte, potrivit legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum ați văzut din răspunsul anterior nu exista nici un termen imperativ stabilit.Poate dura oricât de la 2,3 luni.pana la mult mai mult.Depinde de n factori volum de munca,lipsa personal administrativ sau chiar magistrați etc.Daca va uitați la știri aflați cs in prezent exista, greve",,forme de protest ale magistratilor și grefierilor asa ca nu va așteptați la minuni.4,5, luni sunt termene chiar decente care pot sa treacă de când pleacă de la judecătorie pana se stabilește termen în apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel, intampinare.nedepunere raspuns la intampinare-consecinte ContSters382135 ContSters382135 Piritii au depus apel . Eu am raspuns motivelor invocate de catre acestia . Piritii nu au depus raspuns in termen la .....raspunsul meu . Care sunt ... (vezi toată discuția)
Trimiterea întâmpinării în apel rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog sa-mi spuneti si mie unde se trimite intampinarea facuta in apel ? (vezi toată discuția)
Apel ytalyanu ytalyanu cu respect,as dori sa stiu daca la apel se poate depune raspuns sau intampinare (vezi toată discuția)