avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca de noapte

Buna ziua ,
Am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara gradul III in 2008.Am luat tratament cu cortizon un an si 6 luni. Dupa acest tratament am descoperit ca am adenom hipofizar si hipotiroidie. Sarcoidoza pulmonara este in remisie,oricand poare recidiva din cauze necunoscute .
Avand aceste boli pot fi obligata sa lucrez 12 ore sau tura de noapte ? Doctorul de la medicina muncii mi-a spus ca sarcoidoza pulmonara nu este trecuta la boli ce au interdictie tura de noapte .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:36, 12 Octombrie 2014
Conf art 127 alin 3 CM salariaţii care desfăşoară muncă de noapte şi au probleme de sănătate recunoscute ca având legătură cu aceasta vor fi trecuţi la o muncă de zi pentru care sunt apţi.

Conf HG 355/2007 in Fişa 143. Personal care lucrează în tura de noapte (în intervalul orar 22.00-6.00), aveti contraindicaţii:
- diabet zaharat decompensat
- epilepsie
- psihoze manifeste
- boală cardiacă ischemică
- hipertensiune arterială (gradul 3, complicată)
- ulcer gastric/duodenal forme active
- tineri sub 18 ani
- gravide

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diabetul si munca de noapte monicapopa ro monicapopa ro Am fost diagnosticata cu diabete de tip B, glenda tirioda si steatoza hepatica. Am dreptul sa lucrezia pe turabi de niapte? Societatea la care lucrez are ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - supravegherea starii de sanatate a unui paznic Crăciun Petronela Crăciun Petronela Buna ziua!Sunt salariat la stat functia paznic de 13ani in urma cu 9ani mi sa descoperit o hipotiroidie autoimuna si tahicardie cardiaca datorata tiroidei am ... (vezi toată discuția)
Program special Camierji Camierji Buna ziua doresc sa stiu daca am dreptul sa cer sa nu mai lucrez de noapte deoarece psoriazisul mi s a agravat foarte tare de când am început sa lucrez pe ... (vezi toată discuția)