avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca nu se dau diagramele unei firme care nu a platit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca nu se dau diagramele unei firme care nu a platit soferul ce risca?

Intrebarea mea este urmatoarea : un sofer care este neplatit ce risca daca nu da diagramele firmei care nu la platit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: psh , utilizator 21:58, 14 Octombrie 2014
sofeul poate sa faca sesizare la ITM ca nu si-a primit salariu, asta doar daca a fost angajat legal pe postul de sofer , unde trebuie sa indeplineasca multe conditii(nu orice sofer are dretul de a conduce un camion, dupa cum presupun ca stiti) .
faptul ca si-a oprit diagramele , nu inseamna "ca se vor regla conturile"...este alta mancare de peste . insusirea fara drept a unor documente , ce poate sa insemne ?
deci....
:) curios , am analizat de la un cap la altul ambele ziceri (Regulamentul A.E.T.R & art 1556 NCC)....nu scrie in niciunul din articole , ca soferul devine proprietarul diagramelor daca nu-si primeste salariu .
separatistul a scris:

:) curios , am analizat de la un cap la altul ambele ziceri (Regulamentul A.E.T.R & art 1556 NCC)....nu scrie in niciunul din articole , ca soferul devine proprietarul diagramelor daca nu-si primeste salariu .

Art era ptr a se putea apara in fata comisiei de cercetare.
Ma rog,intelegeti doar ce va convine ...
Ps : nu toti soferii, au fost doar soferi..asa cum nici nu s au nascut soferi
soferul care a obtinut permisul si atestatele,are tot dreptul de a conduce un camion,soferul devenit patron consiliat de juristul sau...poate in unele cazuri sa o greseasca rau ,costand ul mii de euro dupa un proces cu un sofer
sa inteleg ca , comisia o sa-i dea dreptate ca a oprit diagramele .
Rolul comisiei de cercetare este de arbitru...

Alte discuții în legătură

Accident cu camion fara rca george68feb george68feb Buna ziua. Am lucrat la o firma (un patron) 7 luni de zile ca sofer secund pe camion unde mi-a facut contract de munca insa nu l-a inregistrat, pe mine ma ... (vezi toată discuția)
Camion abandonat de angajat in strainatate Fraier Fraier Buna ziua! As vrea sa stiu cu pot trage la raspundere un angajat pe postul de conducator auto, care mi-a abandonat camionul in Danemarca. ... (vezi toată discuția)