avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adresa executor
Discuție deschisă în Executare silită

Adresa executor

Buna dimineata,
conf legii 1/3 din venit se opreste pentru executare silita(in calitate de girant),exec a pus poprire pe intreg venitul(pensie de invaliditate),urmatorul pas ar fi sa fac cerere catre executor pentru deblocarea sumei .
Este corect sa fac acest lucru avand in vedere ca instiintarea la poprire nu a ajuns la casa de pensii? poate asa il ajut sa trimita si acolo instiintare?
Mentionez ca titularul debitor demareaza procedura de contestare la executare;in aceasta situatie exec mai merge cu poprirea in continuare?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:42, 11 Octombrie 2014
Pai daca infiintarea popririi nu a ajuns inca la casa de pesnii, atunci (1) inca nu s-a pus poprirea si (2) cred ca nu prea aveti de unde sa stiti daca s-a incalcat limita maxima de retinere,, de 1/3.
Banuiesc ca dvs. v-a sosit o adresa de porpirre care cuprinde tot venitul, dar asta nu inseamna neaparat ca la casa de pesiii se va retine tot venitul. Cel mai probabil casa de pensii va respecta limita de retinere chiar daca nu este indicata expres de executor.

Legat de contestatia la executare:
1. executarea se suspenda numai daca contestatorul acerui acets lucru in mod expres, si numai prin hot. de instanta. Executarea silita nu se suspenda automat prin introducerea contestatiei.
2. posibil ca dvs. si debitroul pricipal sa aveti dosare de executare diferite, caz in care de suspendare va beneficia numai el.
3. eventualitatea ca dvs. sa beneficiati de contesatia itrodusa de debitorul principal depinde foarte mult de motivele invocate de acesta in fata instantei.
1.poprire s-a pus automat de banca,deoarece aceasta a primit instiintare;s-a pus pe toata suma deoarece nu pot retrage nimic;
2.daca debitorul principal-titularul contului face contestatie sa inteleg ca si eu trebuie sa fac acest lucru?
1. atunci trebuie sa luati legatura si cu executorul si cu banca si sa aratati ca pensia nu poate fi poprita decat in cunatum de 1/3.
2. depinde de motive.
de ce a contestat debitorul executarea?
dar dvs. ce motive vreti sa invocati ca sa o contesati (in afara de problema cu 1/3 din pensie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mellastefania mellastefania am fost executata silit datorita unei datorii neplatita la banca mi sa pus oprire pe pensie am terminat de achitat de o luna si astazi am primit din partea ... (vezi toată discuția)
Executare silita-dubla poprire tudorioan tudorioan Este vorba despre o executare silita-pentru un credit nerambursat- prin dispozitia de infiintare a popririi pe venit emisa de un executoru judecatoresc prin ... (vezi toată discuția)
Executare silit fanusteff fanusteff buna ziua fiul meu a avut un proces care sa finalizat cu o condamnare de 4ani si 6 luni. vinovati au fost 5 pers. daune morale s-a cerut 200mii lei ce ar ... (vezi toată discuția)