avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare permis

Buna ziua,problema mea este urmatoarea:in directia sensului meu de mers erau 3 benzi de circulatie,eu aflandu-ma pe cea din mijloc.La trecerea de pietoni am oprit pentru a ceda trecerea a 3 persoane care au traversat strada de la dreapta la stanga.Mentionez faptul ca pe banda din stanga mea(cea aflata de axul drumului)se afla un microbuz,iar dupa trecerea celor 3 persoane am pornit in mers,totodata uitandu-ma in stanga pe trecere am observat un pieton venind alergand ,eu nu mai puteam sa opresc,caci opream fix pe mijlocul trecerii iar pietonul n-ar mai fi avut pe unde sa treaca.Ulterior la 50m am fost oprit de un politist care mi-a luat permisul de conducere.
Este corect ca pietonul sa tasneasca pe trecere alergand,caz in care nici o masina nu ar mai putea opri sai cedeze trecerea?
In procesul verbal politistul a specificat faptul ca pietonul era angajat in trecere regulamentar,iar masina care este trecuta in procesul verbal nu era cu nr. MAI,si nici inscriptionata......era pur si simplu un logan alb.Neconcordanta ar fi ca pietonul era angajat in trecere alergand nicidecum regulamentar,iar masina cu care afirma ca au filmat evenimentul nu era nici semnalizata,nici la vedere,iar pe filmare se poate vedea faptul ca cele afirmate de mine sunt corecte.Un alt aspect este faptul ca masina cu radarul se afla la o distanta de 200m de locul unde ma oprit pe mine politistul iar faptul ca nu am cedat trcerea pietonului ia fost transmisa prin statie astuia,eu insistand la politist sa mearga sa verifice filmarea sa vada afirmatiile mele iar el nu a vrut,a spus ca are incredere in colegul lui.
Va rog sa-mi transmiteti ce si cum pot proceda pentru a-mi recupera permisul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 15:39, 16 Octombrie 2014
Grabiti-va in a depune o contestatie a procesului verbal de contraventie in care sa precizati cu lux de amanunte cele intamplate. Termenul de depunere a constestatiei este de 15 zile (parca) de la momentul producerii incidentului ...
Mai multe datalii / pasii de urmat : [ link extern ] .
SUCCESURI !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si suspendat carnet pe trecerea de pietoni HUBARDONI HUBARDONI 21-09-2016-19:55- Am circulat pe o strada cu doua benzi in coloana,fiind pe banda a 2-a, cand coloana sa oprit. Am oprit si eu,pe mijlocul trecerii de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza si neacordare prioritate bogdan_tg bogdan_tg Intamplare : circulam cu masina proprietate personala pe o sosea cu 2 benzi + linie tramvai , pe sens cu viteza de 65 km / h (dupa cum spun ei) , eu cred ... (vezi toată discuția)