avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si suspendat carnet pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si suspendat carnet pe trecerea de pietoni

21-09-2016-19:55- Am circulat pe o strada cu doua benzi in coloana,fiind pe banda a 2-a, cand coloana sa oprit. Am oprit si eu,pe mijlocul trecerii de pietoni. Cand masina din fata mea a pornit,am pornit si eu. In acelasi timp au pornit si pietonii,probabil cu intentia de a trece in spatele masinii mele. Am fost oprit si amendat de politist care in mare parte era de acord cu cele spuse de mine(diferenta este ca a scris in procesul verbal ca nu am observat pietonii care se apropiau de masina ). Intreb eu,daca dupa ce am pornit masina si pietonii au pornit si ei,daca opream,nu trebuiau sa ocoleasca masina mea in spate,altii in fata? Asa era corect? Am de gand sa contestez sanctiunea data! Am vre-o sansa de castig? Astept un raspuns competent. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
HUBARDONI, utilizator
Cel mai recent răspuns: HUBARDONI , utilizator 17:34, 13 Decembrie 2017
Daca am inteles eu bine situatia nu trebuia sa porniti masina in conditiile in care circulau pietonii.
Nu stiu cum ati inteles. Cand am pornit masina in acelasi timp au pornit si pietonii,care probabil aveau intentia de a traversa in spatele masinii.
~ Conținut șters la cerere ~
Sant de acord cu spusele Dvs-tra. Nu aveam voie sa opresc pe trecerea de pietoni (practic am fost neatent). Dar pe politist nu asta la deranjat, ci neacordarea prioritatii fata de pietoni. Daca se lega de faptul ca am oprit pe trecere de pietoni nu aveam ce spune,pur si simplu. Dar in situatia data asa vad eu lucruriile:-1).pornesc masina la pornirea coloanei de masini,2).coboara pietonii cu presupusa intentie de a traversa in spatele masinii mele si in fata urmatoarei masini...Oricum politistul constator mi-a spus ca totul este filmat si voi putea vedea la Tribunal...
Mentionez faptul ca politistii m-au mintit. Nu a existat nici-o filmare. Asta am aflat la tribunal. In lipsa filmarii judecatoarea a luat in considerare cele spuse de politist pe considerentul,ca este un cadru specializat si cuvantul lui este mai presus de cuvantul meu (ei au formulat-o mai frumos...dar acesta este de inteles...)! Bineinteles am ramas fara carnet...30 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
HUBARDONI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare permis scambler scambler Buna ziua,problema mea este urmatoarea:in directia sensului meu de mers erau 3 benzi de circulatie,eu aflandu-ma pe cea din mijloc.La trecerea de pietoni am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala danut68 danut68 Buna ziua Ieri am circulat cu masina SC la care lucrez iar intr un sens giratoriu am semnalizat si virat la dreapta ,sensul este cu doua benzi de circulatie ... (vezi toată discuția)
Retinut permis / facut contestatie vanExel vanExel Acum vreo 2 luni un politist mi-a luat carnetul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton. Era bulevard cu 3 benzi si scuar pe mijloc, pe Lascar ... (vezi toată discuția)