avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomniere si defaimare pe forum online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomniere si defaimare pe forum online

Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul cu care semnam acolo.

In plus, in afara de injurii care nu erau folosite pentru prima data de catre aceasta persoana si nickul folosit, dar si pe numele real acum, se spun lucruri grave, daunatoare numelui si chiar familiei mele.
De natura chiar de a instiga pe unii la reactii eventuale in contra mea sau a familiei mele, fizice sau de orice alta natura, mai greu de probat. De pilda presecutii „meritate”, fie si ocult, in cariera copiilor mei.
Este in mod clar vorba de manipularea oculta a spiritului public, facuta cu maiestrie diavoleasca.

Pot, daca va fi cazul sa va transmit textul postarilor repetate – cel putin patru – direct pe adresa dvs. de email, text „secretizat”, fara date de identificare a calomniatorului („nick”-ul sau) sau ale forumului online – cu larga raspandire interna si externa, cel putin sau in randul romanilor, in general - pentru a se realiza concret gravitatea acuzelor, acuze absolut nefondate.
Si astfel sa incadrati cat mai exact si sa imi dati safaturi perfect avizate.

Doresc sa aflu numele autorului.
Mi se pare corect atat timp cand ma calomniaza, ma defaimeaza pe mine si familia mea, in public practic, din moment ce imi da numele meu real, el, ascuns sub numele nickului utilizat.

Mai ales ca este vorba de defaimarea persoanei mele. Eu nu-l stiu pe respectivul /respectiva decat dupa nickul cu care semneaza pe forum.

El, ma stie pe nume si da si alte detalii care in mod normal, nu sunt accesibile oricui …
In plus, intentia clara de o anume defaimare, aluziile „destepte” si care „dau de inteles” pun o anume tusa de identificare a unei anume pregatiri.

Eu nu injur pe forum, in general, nici pe cei care ma injura, dar daca altii o fac chiar pe nickuri, treaba lor.
Fiind pe numele luat pe forum, treaca …
Dar, fiind vorba de numele real …

De unde are aceasta persoana numele meu real ?

Ziarul care a permis aceasta mi-a spus ca nu imi poate da numele persoanei decat daca politia ar cere-o.

Cum trebuie procedat sa aflu numele persoanei ?
Ma adresez poltiei ?
Exista o lege in acest sens prin care Politia este obligata sa-mi dea numele unei persoane care calomniaza prin ziare ?
Politia trebuie sa faca acest lucru ?
Parchetul ?
Cine este obligat sa-mi dea numele persoanei ca sa-l pot chema in justitie sa raspunda pentru defaimare, calomniere ?

In fond este vorba de reabilitarea numelui meu, al familiei mele.

Precizez ca este vorba, in prima faza numai de identificarea persoanei, urmand ca dupa aceea, in functie de sfatul avocatilor (inclusiv pe acest site) sa fac plangere penala, daca va fi cazul acum sau sa ma adresez si altor autoritati care sa cerceteze speta, aceasta fiind cu multe trimiteri si in virtutea caror articole de lege, pentru a nu da nastere la vicii de forma, care vor putea fi folosite in favoarea calomniatorului.

As crede ca nu este vorba de un cunoscut. Dar, chiar daca ar fi, nu il va exonera de a-l reclama pentru a-si primi, pedeapsa legala prevazuta.
Asa mi se pare corect.

Multumesc de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:29, 23 Octombrie 2014
din pacate politia nu va rezolva nimic, deoarece insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni. Teoretic si acel ziar ar trebui sa aiba moderatori care sa nu permita oricui sa scrie orice. Puteti da in judecata ziarul pentru acele insulte si calomnii, deoarece pe situl lor sunt scrise, urmand ca ziarul sa se disculpe in fata instantei indicand persoana care a scris. Este vorba despre proces civil, unde se vor cere daune morale.
Multumesc pentru raspuns, domnule avocat, dar, eu citesc in noul cod penal ca insulta si calomnia sunt introduse din nou ca infractiuni penale (februarie 2014). Chiar nu mai inteleg nimic.
Pana la urma, eu nu comentez legea, care este pe aceea s-o aplicam.
Dar, care este legea pentru aceste infractiuni, indiferent ca este penala sau civila ?
Si mai ales CUM sa obtin identificarea celui /celei care m-a insultat/calomniat pe numele real in online si nu o data, ci de 3-4 ori, scriind raspicat in continuare ca nu va pati nimic oricate sesizari voi face eu !
Chiar este posibil asa ceva ?

Rog Avocat net sa ma ajute
Faceti proces in drept civil impotriva forumului cerand datele de logare a celui care a postat mesajul. Daca veti castiga acest proces veti primi IP-ul de pe care s-a logat. Daca nu e IP de TOR, proxy de anonimizare sau internet cafe, faceti proces in drept civil impotriva providerului care detine acel IP pentru a afla datele personale ale persoanei care a avut IP-ul respectiv in momentul respectiv. Daca veti castiga acest proces veti sti cine a fost persoana si o veti putea da in judecata in drept civil pentru a cere daune. Daca veti castiga al treilea proces va fi obligata la plata unor daune sau la rectificari publice.

Nota: forumul sau providerul pot fi din alte tari decat Romania, asa ca va trebui sa deschideti proces in drept civil in tarile respective si nu in Romania.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificarea unei persoane care te injura pe strada Ristina Ristina CUM si CINE face identificarea unei persoane care te injura si te insulta pe strada, in vazul tuturor ? Este obligata Politia sa faca identificarea individului ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnai ContSters194965 ContSters194965 insulta si calomnia mai sunt incriminate penal? daca sunt doar infractiuni de cod civil de ce in urma unor astfel de acuzatii , in paranteza fie spus eram ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de calomnie? Andreea D. Andreea D. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema: unei rude foarte apropiate, care lucreaza intr-o institutie publica si este membra a ... (vezi toată discuția)