avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Identificarea unei persoane care te injura pe strada
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Identificarea unei persoane care te injura pe strada

CUM si CINE face identificarea unei persoane care te injura si te insulta pe strada, in vazul tuturor ? Este obligata Politia sa faca identificarea individului ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:32, 1 Noiembrie 2014
Ristina a scris:
Este obligata Politia sa faca identificarea individului ?

Da este "obligata" politia sa faca identificarea individului in masura in care depuneti plangere pentru o fapta care ar intruni conditiile unei infractiuni, deci macar amenintare sau hartuire sa fie, altfel doar pentru o simpla injuratura (sau mai multe) care nu va aduce atingere integritatii personale, politia nu misca un deget (stiti vorba aia : daca nu curge sange nu se baga)
Este obligata Politia sa faca identificarea individului ?

Politia este obligata sa desfasoare demersuri pentru identificarea individului,in conditiile in care reclamantul,in plangere furnizeaza minimum de date relevante care sa conduca la identificare
In conditiile in care reclamantul nu furnizeaza minimum de date care sa permita identificarea,nu prezinta elemente,,caracteristici,semnalmente ,politia nu poate desfasura demersuri care sa conduca la identificarea individului
Va multumesc pentru raspunsuri, ma ajuta.
Dar, revin, intrebandu-va daca in cazul unor insulte pe strada, Politia se poate implica si asa este corect si foarte bine,
atunci cand esti insultat, calomniat, injurat pe Internet, de ce nu intervine Politia NUMAI in
IDENTIFICAREA unei persoane care sub protectia nick-ului iti aduce pe Internet, injurii pe numele real, "in vazul tuturor ?"
Mie mi se raspunde ca nefiind vorba de o infractiune penala, Politia nu poate face identificarea persoanei. Aceasta, desi, raspunzatorii sitului pe care au aparut insultele au declarat ca daca Politia le va cere, ei pot da numele real al persoanei.
Multumesc de raspuns.
Pai v-am spus :
trandafir2 a scris:
... in masura in care depuneti plangere pentru o fapta care ar intruni conditiile unei infractiuni, deci macar amenintare sau hartuire sa fie, altfel doar pentru o simpla injuratura (sau mai multe) care nu va aduce atingere integritatii personale, politia nu misca un deget


Calomnia, injuratul (pe internet si nici pe strada) nu mai este incriminat de legea penala (deci politia nu actioneaza).
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)