avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Am fost anuntata ca daca nu semnez incetarea colaborarii prin demisie sau cu acordul partilor ma vor concedia pe baza: neindeplinirii targetului semnat (suma impusa exagerata), a trimiterii unor email-uri neprofesioniste.
- care este articolul in baza caruia pot inceta contractul cu firma respectiva prin care nu-mi este afectata situatia pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
eu123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 28 Mai 2009
1. In afara de salariile compensatorii angajatul nu are alte alte "dezavantaje" daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii.
2. Daca aveti un loc de munca unde sa va duceti acum, acceptati si incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) si scapati de necazuri.
3. Din Codul muncii:
Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Vor sa inchidem colaborarea in baza articolului 55 b incepand cu ziua de 25.05.09 dar pt ca as vrea sa beneficiez de somaj (in caz de ....urgenta, saracie din cauza crizei, accident, etc) i-am rugat sa-mi faca o decizie in baza art 65 lit b; am vazut ca nu stiau ce presupune acest articol si n-au zis nimic; probabil nu or sa fie de acord sa imi plateasca nimic in plus: perioada de preaviz (pentru ca mi-au zis sa nu mai vin degeaba la birou si azi am stat acasa) sau salariile compensatorii (eventual le pot cere laptop-ul si telefonul pe care vor sa mi le imprumute pe baza unui contract de comodat in perioada de colaborare de dupa inchierea CIM-ului).
Imi mai fac griji si de plata salariului pe luna aceasta; ma gandeam sa le cer intai banii si apoi sa semnez.
pakos a scris:

Neprezentarea in aceasta perioada poate sa va aduca sanctionarea disciplinara.

Chiar si daca aduc adeverinta de la mediul de familie precum am fost bolnava pentru a motiva lipsa?
2007_rozi a scris:

Pentru neindeplinirea targetului eu zic ca mai repede ar merge pe desfacerea CIM in baza art 61 lit d) : in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat. Dar si in acest caz, trebuie facuta evaluarea salariatului.

Cum se/cine face evaluarea in cazul unui post de director comercial?
Am spus "poate". Acest lucru depinde de angajator. Adeverinta medicala o folositi la scoala pentru motivarea absentelor. Daca sunteti salariat si sunteti bolnav, aduceti certificatul de concediu medical. Concediul medical intrerupe perioada de preaviz. Ca urmare, acesta se suspenda pe perioada cat beneficiati de concediul medical, si se reia cu ziua urmatoare expirarii certificatului de concediu.

Alte discuții în legătură

Concediere "soc" alina_cristina983 alina_cristina983 lucrez de 2 ani la o statie petrom in functia de casier,aceasta statie e luata in administratie de un dealer,care astazi ma concediat,invocand motivul ca ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)