avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare inregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare inregistrare in scopuri de TVA

Buna seara,

In cazul in care este anulata inregistrarea in scopuri de tva in data de 1.02.2014 iar firma are ca perioada fiscala trimestrul, pentru primul trimestru (martie) ce declaratie depune firma 300 sau 311 pentru persoanele impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata?
Sau se depune 300 pentru ianuarie 2014 si pentru februarie si martie se depune 311? Iar apoi pentru iunie se depune 311?
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 13:42, 12 Octombrie 2014

Buna ziua


Formularul 311 "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal" se completeaza si se depune:

- potrivit art. 156^3 alin. (10) lit. a) din Codul Fiscal (CF), de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, si care efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei, pentru care exista obligatia platii taxei colectate in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (11) si (13) CF;

- potrivit art. 156^3 alin. (10) lit. a) din CF, coroborat cu pct. 801 alin. (2) din Normele Metodologice de aplicare a Titlului VI din CF, de catre persoanele impozabile care se afla in situatiile prevazute la art. 11 alin. (11) si (13) din CF si al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat, din oficiu, potrivit prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, in situatia in care acestea efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri prin organele de executare silita;

- potrivit art. 156^3 alin. (10) lit. b) din CF, de catre persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la incasare si al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, pentru livrari de bunuri/prestari de servicii efectuate inaintea anularii inregistrarii in scopuri de TVA, dar a caror exigibilitate intervine, potrivit sistemului TVA la incasare prevazut de art. 134^2 alin. (3) - (8) din CF, in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA;
- potrivit art. 156^3 alin. (101) din CF, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, la cerere, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. g) din CF, care au aplicat sistemul TVA la incasare si care au efectuat livrari de bunuri/prestari de servicii inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA, dar a caror exigibilitate de taxa, potrivit sistemului TVA la incasare prevazut de art. 134^2 alin. (3) - (8) din CF, a intervenit in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA.



Formularul 311 cuprinde:

- taxa colectata de catre persoanele a caror inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulata, din oficiu, potrivit prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, care trebuie platita in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (11) si (13) din CF pentru livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau pentru achizitii de bunuri si/sau servicii pentru care aceste persoane sunt obligate la plata TVA, efectuate in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA;

- taxa colectata de catre persoanele impozabile care se afla in situatiile prevazute la art. 11 alin. (11) si (13) din CF si al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat, din oficiu, potrivit prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, care efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri prin organele de executare silita;

- taxa colectata care trebuie platita pentru livrari de bunuri/prestari de servicii efectuate inainte de anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, dar a caror exigibilitate de taxa, potrivit sistemului TVA la incasare prevazut de art. 134^2 alin. (3) - (8) din CF, intervine in perioada in care persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la incasare nu au un cod valabil de TVA;

- taxa colectata care trebuie platita pentru livrari de bunuri/prestari de servicii efectuate inainte de anularea, la cerere, a inregistrarii in scopuri de TVA, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. g) din CF, dar a caror exigibilitate de taxa, potrivit sistemului TVA la incasare prevazut de art. 134^2 alin. (3) - (8) din CF, intervine in perioada in care persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la incasare nu au un cod valabil de TVA.



Termen de depunere

Termenul de depunere a Declaratiei 311 este:

- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii si/sau pentru achizitiile de bunuri si/sau de servicii pentru care persoanele impozabile sunt obligate la plata TVA, efectuate de persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF, in situatia in care exigibilitatea taxei pentru aceste operatiuni intervine in perioada in care persoanele impozabile nu au cod valabil de TVA;

- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrarile de bunuri efectuate prin organele de executare silita de catre persoanele impozabile care se afla in situatiile prevazute la art. 11 alin. (11) si (13) din CF, livrari efectuate dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din CF;

- pana la 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrari de bunuri/prestari de servicii, efectuate inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau g) din CF, in situatia in care exigibilitatea taxei pentru aceste operatiuni intervine, potrivit sistemului TVA la incasare, in perioada in care persoanele impozabile nu au cod valabil de TVA.



Declaratia se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana impozabila isi are domiciliul fiscal sau in a carui evidenta aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, direct sau prin imputernicit, la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Declaratia depusa initial se rectifica prin depunerea unei noi declaratii, pe acelasi format, bifand casuta corespunzatoare de pe formular.


Baza legala: Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.224/2013 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 311 "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, nr. 549/29.08.2013.

O zi buna
Adina Rus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate neplatitoare de tva - declaratia 307 sau 311? vdeny vdeny Buna ziua, In aprilie 2017 am cerut renuntarea TVA. In mai 2017 (pentru aprilie) am depus declaratia 300 cu toate facturile pe care le-am avut pana la data ... (vezi toată discuția)
Deducere tva gabrielaconta gabrielaconta Unei persoane juridice i se anuleaza codul de inregistrare in scopuri de tva conform prevederilor art. 153 alin.9 lit c. Dupa data anularii, persoana ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva auradobrin auradobrin Am primit o decizie prin care mi se anuleaza din oficiu codul de tva cf art 153 alin 9 lit e. In decontul trim 3 nu am avut activitate pentru ca era o firma ... (vezi toată discuția)