avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiaza de incadrarea in grupele I si II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiaza de incadrarea in grupele I si II

Soțul meu a lucrat la Intreprinderea Mecanică de Mașini și Utilaje Miniere Baia Mare în ani 1980-1982 ca lăcătuș montator utilaj minier,și a beneficiat de retribuția tarifară lunară -categoria A.1/B.Aș dori să știu dacă a beneficiat de incadrare în grupele I sau a II-a de munca, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001.
Aș mai dori să știu dacă ȘOMAJUL de care a beneficiat în anul 1999 cu prevederile legii nr.1/1999 se consideră vechime în muncă grupa I.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:28, 16 Octombrie 2014
1. Din Legea 1/1991 privind protecţia socialã a şomerilor şi reintegrarea lor profesionalã:

Art. 15. – Perioada pentru care o persoanã este îndreptãţitã sã primeascã ajutor de şomaj sau ajutor de integrare profesionalã constituie vechime în muncã şi în aceeaşi unitate.

2. Daca a lucrat sau nu in grupe superioare de munca nu trebuie sa ne intrebati pe noi ci sa va uitati in carnetul de munca sa vedeti daca are inregistrat ca in perioada 1980-1982 a lucrat in gr. I sau gr. a II-a de munca.
Unde scrie în cartea de muncă dacă a lucrat in gr. I sau gr. a II-a de munca?
La sfarsitul fiecarui an calendaristic, sub ultima inregistrare din carnetul de munca, se inregistreaza si perioada in care a lucrat in grupe superioare de munca si temeiul legal.
Mulțumesc pentru consultanță! Am înțeles , dar în cartea de muncă pentru perioada lucrată la Intreprinderea Mecanică de Mașini și Utilaje Miniere Baia Mare în ani 1980-1982 ca lăcătuș montator utilaj minier scrie -categoria A.1/B, dar nu știu dacă se încadrează în grupele I sau a II-a de munca, potrivit legislației în vigoare.
Aș mai dori să știu dacă ȘOMAJUL de care a beneficiat în anul 1999 cu prevederile legii nr.1/1999 se consideră vechime în muncă grupa I.
1. - Perioada de somaj indemnizat nu este incadrata in grupe superioare de munca.
- Aceasta perioada este stagiu de cotizare la pensie, in conditii normale de munca.

2. Ce spuneti dvs. sunt categorii de salarizare nu de conditii de munca in grupe superioare.

3. Daca nu are asemenea inregistrari in carnetul de munca inseamna ca in scriptele unitatii nu apare ca a lucrat in grupe superioare de munca.

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona? Vaidianu Constantin Vaidianu Constantin Sunt nascut pe 6 noiembrie 1960 m-am angajat strungar in 17. 03. 1980;de pe 10.10.1980 pana pe 13.04.1982 am satisfacut stagiu militar .In interiorul ... (vezi toată discuția)
Pensie grupa 1 de munca angi28ionita angi28ionita Sotul meu a lucrat intre ani 1980 _1988 ca lacatus revizia de vagoane Timisoara as dori sa stiu daca are dreptul la gupa 1 (vezi toată discuția)
Stabilire varsta pensionare in 2013 WriTor WriTor Va salut cu toata stima.Numele meu este O.Marcel si doresc sa aflu care este varsta mea de pensionare prin prisma noilor modificari legislative.Pentru inceput ... (vezi toată discuția)