avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie grupa 1 de munca

Sotul meu a lucrat intre ani 1980 _1988 ca lacatus revizia de vagoane Timisoara as dori sa stiu daca are dreptul la gupa 1
Cel mai recent răspuns: angi28ionita , utilizator 17:24, 2 Februarie 2015
1. Daca a lucrat intr-un loc de munca prevazut in grupe superioare de munca ar trebui sa aiba inregistrat in carnetul de munca perioadele si grupele de munca respective.

2. In acea perioada nu se prea faceau greseli in inegistrarile din carnetul de munca, pedepsele pentru asa ceva erau aspre.

3. - Daca totusi considerati ca s-a facut o greseala luati legatura cu angajatorul respectiv sau cu detinatorul arhivelor sale sa remedieze situatia.
- Va poate elibera o adeverinta care sa ateste ca ati lucrat in grupe superioare de munca.
Intervenţie moderator


Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare.
Mulţumesc!

Gabriela Pintea


angi28ionita a scris într-un topic care a fost șters:
Va multumesc pentru raspuns dar eu am vrut sa stiu daca are dreptul la grupa 1 de munca .Sotul a fost sa scoata adeverinta si I sa spus ca deoarece a plecat inainte de a se da legea in 1990 nu are dreptul la grupa 1,el a lucrat intre ani 1980_1988 .As vrea sa stiu daca legea se aplica si pentru perioada in care a lucrat, a lucrat ca lacatus intretinere revizia de vagoane.
Va multumesc penrtu raspuns dar eu am vrut sa stiu daca are dreptul la grupa 1 .Sotul a fost sa scoata adeverinta si I sa spus ca deoarece a plecat inainte sa se acorde legea in 1990 el nu poate beneficia de grupa 1.El a lucrat intre ani 1980_1988 ca lacatus intretinere la revizia de vagoane.As dori sa stiu daca legea se aplica si pentru perioada in care lucrat si la intreprindetea unde a lucrat.Va multumesc pentru indrumarea pe care mi-ati dato.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine grupa de munca de la o unitate inchisa nlugusteru nlugusteru as vrea sa imi spuneti cum potoptine o adeverinta de grupa de la o unitate inchisa totodata avind si arhiva arsa.vreau sa spun ca-ci in cartea de munca am ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de incadrarea in grupele i si ii sabouelena sabouelena Soțul meu a lucrat la Intreprinderea Mecanică de Mașini și Utilaje Miniere Baia Mare în ani 1980-1982 ca lăcătuș montator utilaj minier,și a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea grupei de munca 717 717 Bună ziua, Din 1987 până în 1995 , am lucrat în condiții grele de munca, cu percloretilena, pirofilita, siliciu și tot felul de acizi și baze. Va ... (vezi toată discuția)