avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Patrimoniul srl dupa cesiune?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Patrimoniul srl dupa cesiune?

Buna ziua,
Un Srl cu 2 asociati 50% 50%, capital social 200lei. Unul dintre asociati a cesionat paritle sociale (in val de 100lei) unei alte persoane, totul fiind deja inregistrat la registrul comertului.
Problema pe care o avem este ca unele obiecte (achizitionate pana in momentul respectiv pe firma), un autovehicul, laptop, telefon.... au ramas la persoana care s-a retras, urmand ca ulterior prin vanzare(la un pret de 50% din valoare) sa intre in posesia lor. De 2 saptamani nu reusim sa contactam persoana respectiva. Cel care a cedat mai are vreun drept asupra bunurilor respective? Cum putem sa intram in posesia lor pe cale legala? Putem sa le declaram furate? Mentionez ca in cazul autovehiculului avem si talonului acestuia.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 18:55, 27 Mai 2009
Dvs nu ati semnat un act ca sunteti de acord cu cesionarea, ca sunteti de acord ca X sa-i vanda lui Y partile lui din societate? Nu ati facut si un inventar al bunurilor?
Faceti o adresa catre acesta in care specificati ca bunurile respective fac parte din patrimoniul unitatii, fiind inregistrate si in contabilitatea unitatii, societatea avand dreptul de proprietate asupra lor pana in momentul transferului dreptului de proprietate iar in cazul in care acesta nu restituie bunurile pana la un anumit termen se face vinovat de infractiunea de abuz de incredere, urmand ca societatea sa inainteze o plangere penala in acest sens.
Pentru recuperarea bunurilor care apartin firmei trebuie sa faceti o plangere prin care sa precizati ca acele bunuri sunt inregistrate in contabilitate.Atasati si documentele de unde sa rezulte acest aspect.
Mai intai faceti o notificare printr-un avocat.
Apoi, daca nu va returneaza bunurile faceti plangere penala la politie.Ar putea fi vorba de art 213 c. pen.
Bunurile apartin societatii comerciale care are calitatea de proprietar si nu asociatilor.

avocat Claudiu Lascoschi
mariamem a scris:

Dvs nu ati semnat un act ca sunteti de acord cu cesionarea, ca sunteti de acord ca X sa-i vanda lui Y partile lui din societate? Nu ati facut si un inventar al bunurilor?

Am semnat hotararea aga si contractul de cesiune, insa acolo erau trecute doar partile sociale. Nu am inclus nici un inventar.
Va multumesc tuturor pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune snc liliana v liliana v buna ziua, cum se face cesionarea catre o terta persoana intr-o societate in nume colectiv. aveti niste formulare? multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta n_parvan n_parvan Am nevoie de un model de contract de cesiune de creanta. Ma poate ajuta cineva? Multumesc! (vezi toată discuția)