avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prescriptie contraventie inactiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prescriptie contraventie inactiune

Sunt în căutarea unor argumente (soluții instanțe, doctrină) care să susțină ideea că nedepunerea unor documente contabile până la data stabilită de lege este o contravenţie instantanee, şi nu una continuă. Scopul final este evident să pot invoca prescripția... Am găsit o singură decizie pronunțată de Jud. Măcin, unde se arată că atâta timp cât legea impune îndeplinirea unei obligaţii până la un anumit termen, ajungerea la termen fără a fi îndeplinită obligaţia consumă contravenţia şi o şi epuizează, întrucât efectele neîndeplinirii actului rămân aceleaşi. Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal intocmit de inspectori fiscali bogdan27 bogdan27 Se poate contesta un proces verbal prin care s-a aplicat o amenda contraventionala pentru nedepunerea unor declaratii informative (art. 53 cod procedura ... (vezi toată discuția)
Actiunea in revendicare imobiliara luiza2008 luiza2008 Buna ziua, Este sau nu imprescriptibila actiunea in revendicare imobiliara? In acest sens,in literatura juridica de specialitate am vazut opinii ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru curmarea prescriptiei aidu aidu Sumarul spetei este mai jos. Rog pe cineva care are o idee excelenta la care nu m-am gandit pana acum, care sa fie mai eficienta decat argumentele de mai jos, ... (vezi toată discuția)