avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfaturi pentru curmarea prescriptiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfaturi pentru curmarea prescriptiei

Sumarul spetei este mai jos.
Rog pe cineva care are o idee excelenta la care nu m-am gandit pana acum, care sa fie mai eficienta decat argumentele de mai jos, sa imi ofere consiliere.

abia dupa 5 ani de la inceputul contractului de munca am introdus cererea de chemare in judecata avand obiect indemnizatie de delegare (diurna) pt majoritatea perioadei primilor 4 din acesti 5 ani, in care am fost delegat si mi-a fost platita doar extrem de partial
am identificat urmatoarele temeiuri de exceptie la prescriptie
1. eram delegat in strainatate, deci nu puteam sa imi exercit dreptul la actiune
2. diurna este menita pt intretinerea in timpul delegarii, si dreptul la actiune nu survine cu prestatiile succesive ale contractului de munca
3. clauze contradictorii in contractul de munca au facut imposibil angajatului sa cunoasca exact care sunt drepturile sale
4. la momentul anului 4, cand s-a dispus plata diurnei la valoarea corecta, am afirmat ca acela este un moment in care intimata a recunoscut datoria, prin urmare recunoasterea ucide prescriptia
5. platile partiale, in primii 4 ani, constituie de asemenea recunoasteri ale datoriei, cu acelasi efect de a ucide prescriptia
6. faptul ca intimata a introdus clauze ilegale in contract constituie infractiunea de inselatorie, care de asemenea are efectul suspendarii cursului prescriptiei
7. incompetenta avocatei care m-a reprezentat pana acum este un temei care m-a impiedicat sa imi exercit dreptul la actiune, in conditiile in care eu i-am pus in vedere sa formuleze cererea in termen, iar ea nu a facut acest lucru, considerand ca nu e nevoie
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 05:35, 6 Februarie 2015
@ Interventie moderator

Pct.2.6 din Regulament
In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.
In acest caz, aveti posibilitatea sa consultati Catalogul Consultanților si daca doriti puteti lua legatura colegii avocati fie prin intermediul mesageriei private, fie prin utilizarea datelor de contact din profilul acestora.
www.avocatnet.ro/content/con...

Sau puteti apela la Bursa de Servicii Avocatnet.ro
www.avocatnet.ro/content/bc|...
of, chiar si pe Internet este birocratie!
Va rog sa modificati titlul topicului din ANGAJEZ AVOCAT in SFAT.

in subsidiar, ma bucur extrem de mult ca nu ati disparut, cum imi paruse... deoarece jinduiam tare mult sa mai raspundeti la intrebarile pe care le-am adresat!!
:offtopic: Interventie moderator

1. Nu este vorba despre birocratie , ci despre respectarea Regulamentului Forum Avocatnet.ro

2. Regulile stabilite prin acest Regulamnet nu sunt menite sa limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar sa impuna anumite standarde in ceea ce priveste modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa stiti ca, daca dorim sa ne integram în aceasta comunitate, trebuie sa ne supunem regulilor stabilite pruin acest Regulament.

3. Nu mai doresc o continuare a dialogului pe aspectele semnalate , mai sus.
problema este ca nu exista o intrebare formulata. Deci sa ma uit peste argumentele d-voastra si sa va spun daca sunt corecte sau nu? Vi s-a invocat prin intampinare exceptia prescrierii dreptului la actiune? Ati invocat in raspunsul la intampinare argumentele expuse mai sus? Explicati mai bine ce doriti. Punctele 6 si 7 mi se par oricum fara sorti de izbanda. Recunoasterea unei datorii implica intreruperea cursului prescriptiei.
De ce gasiti pct 6 ca lipsit de sorti de izbanda???

Imi pare ca problema e prea multa doctrina si practica, ca nimeni nu mai stiu ce sa caute unde cand are nevoie de informatii concrete.
Uite, concret: am descoperit argumentul cel mai puternic, pct 1... din PURA INTAMPLARE!

1. eram delegat in strainatate, deci nu puteam sa imi exercit dreptul la actiune

De unde sa fi stiut eu ca practica si doctrina sustin acest argument?!
Desi la prima vedere e trivial :)

Imi pare ca avand tocmai atat d multe argumente solide asupra unei singure chestiuni... ar trebui sa imi dea castig de cauza. De obicei, cand vezi spete, se discuta un singur argument, nu 7!

Alte discuții în legătură

Repunere in termen prescriptie pe perioada delegarii aidu aidu Pentru termenele de prescriptie devin incidente dispozitiile Decretului nr. 167/1958 relative la suspendare si intrerupere. De asemenea, se va aplica si ... (vezi toată discuția)
Prescriere, intrerupere, suspendare ? e necesar repunere in termen de prescriptie ? Krissia . Krissia . Am un caz concret pe care poate specialistii ma pot ajuta sa-l lamuresc. 1. Decizie definitiva din ianuarie 2010 - litigiu de munca. Titlu [b]NECUANTIFICAT ... (vezi toată discuția)
Intrerupere vs suspendare curs prescriptie executare silita vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si oexecutare ... (vezi toată discuția)