avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii intracomunitare

Institutie de stat platitoare de tva, presteaza servicii intracomunitare catre clienti din statele membre U.E dar care nu au un cod de inregsitare fiscala(neplatitori de tva). Facturile emise de noi in euro si in lei vor fi emise cu tva si nedeclarate in 390?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 16:35, 14 Octombrie 2014
Ar fi fost bine sa spuneti si ce fel de servicii sunt prestate (unele ar avea locul in Romania iar altele la sediul beneficiarului.

In principiu facturati cu TVA romanesc si nu declarati in 390 dar ar putea fi si alte situatii.

Daca sa zicem ati fi organizat un targ in Bulgaria ar trebui sa taxati cu tva bulgaresc daca il facturati unei persoane impozabile.
Prestam servicii pe cale electronica(mesaje scrise,imagini,etc).
Si factura externa (euro,usd), o emitem tot cu tva?

Multumesc frumos,
Consider ca trebuie sa emiteti factura cu TVA (romanesc).

Aveti grija sa treceti TVA-ul si in lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare in bulgaria suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti daca o firma romaneasca(pe care am inscris-o in ROI) livreaza un modul pentru calculator unei firme din Bulgaria trebuie sa faca factura ... (vezi toată discuția)
Declaratie prestare de servicii intracomunitare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce declartatii se depun pentru un PFA care este neplatitor de TVA, dar care presteaza servicii intracomunitare. Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)