avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa primesc stimulent de insertie cc2?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa primesc stimulent de insertie cc2?

Buna seara !
Am nascut in luna martie 2013, primesc in momentul de fata indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, respectiv martie 2015...In momentul de fata sunt insarcinata cu al doilea copil si data probabila a nasterii este in luna septembrie 2014,(se suprapun concediile) asadar eu pot beneficia pana la implinirea primului copil a varstei de 2 ani de stimulent de insertie conf. OUG 111/2010? si ce acte trebuie sa depun la Primarie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:17, 4 Iulie 2014
1. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct din CCC1 in CCC2, in aziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani, si veti primi aceeasi indemnizatie si pentru CCC2.

2. - Inainte de a implini primul copil 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- La Primarie duceti numai decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi in plus 600 lei pe luna.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru cei 600 lei.

4. Stimulentul de insertie este altceva si este in valoare de 500 lei lunar si se acorda numai daca suspendati plata indemnizatiei pentru CCC si reluati activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Alocatie si indemnizatie maryag maryag am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)