avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada CCC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada CCC primul copil

Buna seara.
Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas insarcinata, iar cel de-al doilea copil se va naste in iunie 2015, deci in timpul concediului de 2 ani de crestere a copilului. Ma intereseaza daca se vor plati cele 126 zile de concediu prenatal ptr al doilea copil, si cum se va calcula indemnizatia ptr cel de-al doilea copil daca voi opta ptr un an de zile de CCC, mai exact daca se va calcula din venitul net din ultimele 12 luni de cand ma aflam la servici, sau din indemnizatia actuala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 25 Martie 2015
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra direct din CCC1 in CCC2 in ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil deoarece indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu indemnizatia pentru concediul de maternitate.

2. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.
- Daca optati pentru CCC2 pana la varsta de 1 an iar din calculul indemnizatiei pentru CCC1 a reiesit o suma mai mare de 1.200 lei veti beneficia de acea suma dar nu mai mult de 3.400 lei lunar.

3. - Pe perioada de suprapunere, de la data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar pentru al doilea copil.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei.

4. - Dupa ce se naste cel de al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 pana va implini copilul 1 an.
- La cerere anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

5. - Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC2.
- Nu mai este nevoie de alte acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)