avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii Prima Casa

Pot aplica pt cumpararea unei locuinte prin Programul Prima Casa?

Situatia este urmatoarea: sunt casatorit si nu am detinut si nu detin nicio locuinta. Sotia mea detine o locuinta, cumparata anterior casatoriei, cu suprafata mai mare de 50 mp, dar care ii apartine in totalitate ei.

Textul legii este: sa fi cetatean roman si la data solicitarii creditului fie nu detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp;
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:58, 14 Octombrie 2014
Da, puteti aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - detin proprietate dar sub rezerva servitutii asv99 asv99 Buna ziua. Sotul meu detine dinainte de casatorie o proprietate undeva la tara dar sub rezerva servitutii. Mai putem beneficia in aceasta situatie de creditul ... (vezi toată discuția)
Codebitor in programul prima casa Eugenia-Gisela Eugenia-Gisela Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: [b]daca sotul meu a solicitat si a primit ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa DorinBV DorinBV Buna ziua, In cazul in care am achizitionat o locuinta prin programul PRIMA CASA inainte de casatorie, iar pe actul de credit/propietate sunt trecut doar eu, ... (vezi toată discuția)