avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Codebitor in programul Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Codebitor in programul Prima Casa

Buna ziua,

Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: daca sotul meu a solicitat si a primit aprobarea bancii pentru un imprumut prin prima casa pentru cumpararea unei garsoniere, iar eu sunt codebitor, dar am o proprietate cumparata de parintii mei si trecuta pe numele meu inainte de casatorie, exista posibilitatea sa fie refuzat dosarul de catre fondul de garantare, atat timp cat sotul meu ca beneficiar nu are nici o proprietate pe numele lui ?

Multumesc anticipat !
Cu stima,
Eugenia
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:58, 19 Martie 2015
Cand a aplicat pentru credit nu a declarat ca sotia detine o proprietate achizitionata de parintii ei?

Daca proprietatea este sub 50 mp sau este primita prin mostenire nu sunt probleme.

Ambii soti trebuie sa dea declaratia pe propria raspundere autentificata la notar, conform careia titularul fie nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, fie detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Daca unul din soti detine o proprietate cu o suprafata utila mai mare de 50 mp atunci nu mai este eligibil ptr obtinerea creditului. Altfel nu s-ar mai fi impus marimea suprafetei utile.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
cyan, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns.
Unde scrie ca ambii soti trebuie sa dea declaratie ?
Este adevarat ca nu scrie explicit dar mie nu mi-a fost acceptat dosarul de catre banca pana nu a dat declaratie si sotia.
Daca numai titularul creditului trebuie sa dea declaratie atunci in cuprinsul declaratiei pe proprie raspundere nu trebuie sa se mai faca referire la celalalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa 2015 , imobil 49.5m2 + 1/8 cota parte din imobil 60m2 Crispy2014 Crispy2014 Buna seara. Am o întrebare la care juriștii băncilor răspund diferit interpretând fiecare textul de lege. Caz concret: -Soția deține un imobil cu ... (vezi toată discuția)
Conditii "prima casa" Sennheiser Sennheiser Buna ziua, Doresc sa cumpar un imobil prin creditul prima casa, iar una dintre conditiile de acordare este sa nu deţin \\"în proprietate exclusivă sau ... (vezi toată discuția)
Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)