avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SUSTRAGERE DE LA PLATA A FACTURII
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SUSTRAGERE DE LA PLATA A FACTURII

In calitate de transportator marfa,am preluat o comanda de la un intermediar(casa de expeditie).Am acceptat comanda,am confirmat-o,stipuland pe aceasta termen de plata precum si penalitati de intarziere.In momentul de fata nu mai dau de cei de la casa de expeditie sub nicio forma,nereusind in acest sens sa-mi recuperez contravaloarea serviciului prestat.
Intreb pe aceasta cale daca , in varianta cunoasterii beneficiarului final al transportului (clientul casei de expeditie),exista posibilitatea sa ma pot indrepta impotriva acestuia,solicitandu-i efectuarea platii.
Va multumesc.

P.S. Din informatiile pe care le detin,casa de expeditii si-ar fi incasat banii si se sustrage de la efectuarea platii catre societatea mea.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
presidio, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:07, 26 Mai 2009
Parerea mea este ca s-ar putea intenta o actiune impotriva beneficiarului transportului, fiind in fond persoana care a profitat in final de acest transport.
Daca acesta a facut plata intermediarului va formula o cerere de chemare in garantie a cestuia ajungand astfel ca dumneavoastra sa va judecati direct cu intermediarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport oltului oltului Speta Ruta : China – Frankfurt (Germania) – Timisoara (Romania) Transbordare marfa : Frankfurth (Germania) Declaratie vamala : deschisa in China / ... (vezi toată discuția)
Tva oltului oltului Speta Ruta : China – Frankfurt (Germania) – Timisoara (Romania) Transbordare marfa : Frankfurth (Germania) Declaratie vamala : deschisa in China / ... (vezi toată discuția)
Dauna asig cmr office_log office_log In urma efectuarii unui transport rutier de marfuri international,la una din livrari s-a constatat deprecieri la doua bucati panouri sandwich si pt care am ... (vezi toată discuția)