avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare RJIP

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri legate de completarea registrului de incasari si plati.

1. Incasarile provin din activitati diferite (mai multe coduri CAEN). Se inregistreaza cumva diferential incasarile/platile (eventual pt fiecare cod CAEN)??

2. Cheltuielile pentru infiintare PFA sunt integral deductibile? Cum se trec in registru, mai ales ca chitantele aferente taxelor de la Reg Com sunt datate anterior datei de inregistrare a PFA?

3. Intrucat cheltuielile pe care le am sunt integral deductibile, trebuie sa mai completez si fisele pt operatiuni diverse?

4. O parte din incasari sunt prin banca, dar se intampla sa transfer partial sau total incasarea in contul personal. Cum trebuie sa inregistrez aceasta operatiune?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:53, 14 Octombrie 2014
1. Nu. Doar cronologic, toate la rand.
2. Da. Le treceti toate in prima zi dupa ce ati inregistrat la inspector registrul.
3. Nu.
4. Treceti tot in registru si faceti cont pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari contabilitate in partida simpla radubb radubb Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de contabilitatea in partida simpla si modificarile care se aplica din martie 2015. 1. Transferurile (prin ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa smioana smioana Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)