avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... actiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

actiune

o actiune in contencios in cate exemplare se depune?
este scutita de taxa de timbru, dar se mai timbreaza cu timbru judiciar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 11:35, 26 Mai 2009
1. Se depune in atatea exemplare cati parati sunt in cauza plus un exemplar pt instanta de judecata.
2. Nu este scutita de taxa de timbru, taxa este de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Taxa judiciara de timbru este de 4 lei atunci cind se solicita anularea actului adminstrativ, sau obligarea autoritatii publice la emiterea unui act.. Daca prin actiune se solicita si repararea pagubelor sufereite doar atunci se timbreaza cu 39 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru contencios administrativ Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos daca actiunea in contencios administrativ de restituire a taxei de poluare se taxeaza cu 39 lei? In concret este ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)
Achitarea taxei de timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)