avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitarea taxei de timbru judiciar.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitarea taxei de timbru judiciar.

Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru judiciară in valoare de 50 lei conf. art 16, lit. a) din OUG 80/2013.
In acțiune am solicitat obligarea paratei la plata daunelor morale.

Conf. art. 16, lit. b) din OUG 80/2013 este prevăzut următoarele obligații:
- cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ 10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei.

Cum se procedeaza? Se achita cei 50 de lei taxa timbru judiciara conf. art. 16, lit. a) din OUG 80/2013, după aceea instanta de judecată trebuie să imi faca cunoscut valoarea de achitare a taxei prin care solicit repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ?

Sau trebuie sa calculez eu valoarea de achitare a taxei si sa o achit, apoi sa o depun la actiune de chemare in judecata?


Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 02:53, 26 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti sa achitati si taxa pentru daune asa cum este ea prevazuta de OUG 80/2013.
10% nu-i greu de calculat.
Stiu ca nu e greu de calculat, insă normal ar fi ca instanta sa calculeze și sa imi comunice valoarea taxei ce trebuie sa o achit, pentru ca nu vreau să mi se impuna faptul ca nu am achitat valoarea integrala si apoi sa fiu decazută din drepturi.

La 1.000 lei - 10% = 100 lei
2.000 lei - 10% = 200 lei
ce trece peste 3.001 lei, taxa este de 300 lei conf. art. 16, lit. b din OUG 80/2013.

Taxa aceasta prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ, se achita la primarie sau in alta parte?
OUG 80/2013

În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:

b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

Taxa judiciară de timbru de la punctul b), unde se achită?
- Primăria locală
- ANAF
- CEC
- Altă parte.


În principiu, unde se achită toate taxele judiciare de timbru menționate in OUG 80/2013?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
danaa1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Taxele de timbru se achita la primaria de domiciliu a reclamantului, petentului, la Taxe si impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul taxă de timbru cismasu cismasu Mă confrunt cu o situație destul de ciudată. Concret, am introdus acțiune în contencios administrativ având obiectul obligația de a face (emitere ... (vezi toată discuția)
Cat costa taxa de timbru judiciar pentru recuperarea taxei auto (oug 80/2013) Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Cat m-ar costa taxa de timbru judiciar conf. OUG 80/2013, pentru o cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare act + reparare paguba. Narcisa_ Narcisa_ Am primit un raspuns de la institutia unde depusesem o petitie. (Institutia nr. 1). Institutia nr. 1 pentru a imi raspunde, a avut nevoie de un alt raspuns ... (vezi toată discuția)