avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... URGENT SFAT!!! - sarcina de serviciu ilegala
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

URGENT SFAT!!! - sarcina de serviciu ilegala

SPETA: Se organizeaza concurs pentru un post de resurse umane. Comisia de concurs este formata din dir gen jurist si economist.Juristului i se comunica ca pe postul respectiv exista deja o persoana care trebuie sa ia concursul dar din pacate nu indeplineste conditiile de vechime in specialitate, desi acesata este o conditie esentiala.I se pretinde juristului sa faca tot posibilul sa gaseasca o solutie,mai bine zis sa inchida ochii si sa nu vada lipsurile din dosar si sa admita dosarul pentru proba scrisa. Ba mai mult i se pretinde sa faca subiectele si apoi sa le dea pentru ca concuretul vizat sa stie subiectele .Intrebarea : cu poate juristul sa iaas cu fata curata din tavalugul asta avind in vedre ca nu doreste sa participe la o chestie ilegala care mai tz s ar putea intoarce impotriva lui?cica candidatul este impus de mai sus ( primar).
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:11, 8 Decembrie 2014
Ar putea sa-si puna piciorul in gips !
eventual se poate retrage din comisie????
Ar fi refuz de sarcini... Dar inteleg ca e jurist !!!!
Eu as face o nota prin care as instiinta conducatorul institutitiei de faptul ca respectiva persoana nu indeplineste conditiile si conducatorul sa dispusa in consecinta.
Din cate stiu eu dosarul se depune la resurse umane, unde candidatul ar trebui sa fie informat din start ca nu indeplineste conditiile de participare. Eventual la selectia de dosare ulterioara cei din comisie pot sesiza cu usurinta ca persoana nu se incadreaza in cerintele postului. Instiintarea persoanei poate fi facuta si in scris. Acum ca vi se impune asta se stie pe sistem ca e o practica tacita a stafului mai ales din primari, dar la fel de bine nu va poate obliga nimeni sa acoperiti o frauda. Este adevarat ca ulterior riscati sa fiti urmarit dar daca va faceti treaba ii dati in judecata ca doar nimeni nu cunoaste legea mai bine decat dvs. care sunteti de meserie. Parerea mea personala este sa nu acceptati sa fiti tarat in mocirla unora care vor sa scoata castanele din foc cu mana dvs.intrucat mai devreme sau mai tarziu totul se plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Probleme angajare candidat buna ziua ! va rugam frumos sa ne ... oanaportar oanaportar probleme angajare candidat Buna ziua ! Va rugam frumos sa ne ajutati cu un raspuns. Institutia noastra vrea sa organizeze concurs pentru ocuparea ... (vezi toată discuția)
Ce documente trebuie să încheie și să semneze o comisie de concurs? enigmescu enigmescu Am căutat pe net să mă lămuresc asupra documentelor pe care o comisie de concurs instituită în vederea organizării de concurs pentru ocuparea unui post ... (vezi toată discuția)