avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de fidelitate

Buna ziua,
Lucrez la o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, care funcționează pe bază de gestiune și autonomie economică. Sunt angajat din iunie 2004 la o subunitate din Constanta. In anul 2009 m-am transferat la sediul central din Bucuresti, iar in noiembrie 2012 am venit inapoi la Constanta. Precizez ca pana la 30 oct 2012 am primit spor de fidelitate in procent de 8% conform CCM aprobat. Venirea la Constanta nu s-a mai putut face prin transfer, mi-am dat demisia de la Bucuresti si m-am reangajat la Constanta (CIM nou) in data de 5.11.2012. Conform unei decizii venite de la sediul central ( " se suspenda acordarea dreptului prevazut in CCM (spor fidelitate) pentru persoanele angajate ale institutiei, care vor indeplini conditiile de acordare dupa data emiterii prezentei.") la angajare nu mi s-a mai acordat sporul de fidelitate, cu mentiunea ca sunt nou angajat si nu beneficiez potrivit deciziei (care nu spune nimic de noii angajati, cu toate ca nu sunt nou deloc - 10 ani vechime la aceeasi firma). Am facut o adresa catre conducere si mi s-a raspuns de la serviciul personal : "urmare solicitarii dvs, va comunicam ca in baza deciziei privind suspendarea acordarii sporului de fidelitate, pentru persoanele angajate care vor indeplini conditiile de acordare dupa data emiterii deciziei(1.11.2012), dvs va aflati in aceasta situatie, adica indepliniti conditiile de acordare ale sporului de fidelitate de 8%, dar conform deciziei este suspendata acordarea lui."
Precizez ca ai mei colegi (mai vechi de 3 ani) beneficiaza in continuare de spor de fidelitate.

Ce as putea face in continuare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 15 Octombrie 2014
Bună ziua,

Sigur nu vă referiţi la sporul pentru vechimea în muncă?

Info: [ link extern ] / .
Care este exact prevederea referitoare la sporul de fidelitate , din ccm ?
Art. 56
(1). Pentru activitatea desfăşurată neîntrerupt în domeniul gospodăririi apelor, salariaţii beneficiaza de un spor de fidelitate dupa cum urmeaza :
a) de la 3 ani pana la 5 ani 5%
b) de la 5 ani pana la 10 ani 8%
c) de la 10 ani pana la 15 ani 12%
d) peste 15 ani 15%

Acesta este articolul din CCM.
Intreruperea a fost de 2 zile, independent de mine.( nu a fost directorul sa semneze CIM)
Dar nu asta e problema lor. Singura problema este ca am CIM nou, iar ei au interpretat decizia ca fiind valabila pentru noii angajati.
Ma refer strict la sporul de fidelitate si nu de vechime in munca. Lucrez din iunie 2004 la aceeasi institutie.
Textul se refera la activitatea desfăşurată neîntrerupt în domeniul gospodăririi apelor si nu la salariatii noi incadrati.

Asadar, daca aveti o activitate desfăşurată neîntrerupt în domeniul gospodăririi apelor, beneficiati de sporul de fidelitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate... lia19. lia19. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Referitor la sporul de fidelitate.Se arata in contractul colectiv la nivel de ramura ca se acorda salariatilor care au o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dorandrrabog dorandrrabog Buna seara! As vrea sa stiu daca 1 an de concediu fara plata, in invatamant, este considerat intrerupere de activitate. Secretara scolii mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)