avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Buna ziua. Am intentat un proces - (am cumparat pamant, l-am achitat in fata notariatului dar vanzatorii nu vor sa imi faca act de vanzare cumparare) - in care cer banii inapoi sau perfectarea actelor si de la judecatorie am primit asa:
COMUNICARE ADRESA
IN termen de 10 zile de la primire prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos

C. Obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de xxx lei. Reclamantul are posibilitatea de a formula in conditiile legii, cererea de acordare a facilitatilor la plata taxei judiciare de timbru, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.


Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac? momentan nu dispun de banii pe care trebuie sa ii platesc. Cum trebuie sa procedez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:48, 15 Octombrie 2014
Formulati cerere de ajutor public judiciar sub forma scutirii/ reducerii/esalonarii sau amanarii platii taxei de timbru
Depuneti acte in sustinerea cererii (dovada veniturilor, a obligatiilor de plata, declaratie pe propria raspundere etc.)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa partaj 3% ANDRONESCU ANDRONESCU Am inceput in aprilie 2009 procesul de partaj cu fostul sot. Am platit taxa de timbru, taxe pentru emitere de extrase de carte funciara, jumatate din taxa ... (vezi toată discuția)
Facilitare taxa judiciara. _Alin_ _Alin_ Am introdus o actiune pentru raspundere delictuala (art. 1349 c.c.) prin care am solicitat si o anumita suma ca daune morale de cateva zeci de mii de lei. ... (vezi toată discuția)