avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere introdusa in instanta prin care sa obtin radierea unei masini ? va rog frumos. multumesc de ajutor !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:55, 16 Octombrie 2014
"Masina" se radiaza de la politie automat in momentul transcrierii dreptului de proprietate pe numele cumparatorului sau in alte cazuri prevazute expres de lege.
"Masina" se "radiaza" de la fisc, in baza unei cereri (si a altor acte in alte cazuri prevazute expres de lege).
eu am contractul de vanzare cumparare semnat, insa nu mai am actele masinii, si mi s-a spus de la o firma de inmatriculari auto ca trebuie sa fac o cerere in instanta prin care sa cer sa se aprobe radierea de la Serviciul public comunitar regim permise si inmatriculari si de la Primaria Timsioara biroul taxe si impozite, prin sentinta definitiva si executorie. Aceasta cerere as dori sa o obtin daca se poate.
leona777 a scris:
... si mi s-a spus de la o firma de inmatriculari auto ca trebuie sa fac o cerere in instanta

Pai ..si de la firma de inmatriculari nu vi s-a spus si restul? Adica v-au dat doar jumatate din informatii?

leona777 a scris:
Aceasta cerere as dori sa o obtin daca se poate.

Dpmdv sunteti pe un drum gresit.
In plus, si cu /si fara modelul pentru cererea respectiva veti fi in acelasi punct in care sunteti si acum.

leona777 a scris:
... prin care sa cer sa se aprobe radierea de la Serviciul public comunitar regim permise si inmatriculari

NU exista asa ceva, exista (eventual) o chemare in judecata impotriva cumparatorului prin care urmariti sa obtineti o hotarare judecatoreasca cu obligatia de a face a respectivului, care mai apoi el trebuie sa o puna singur in aplicare ca nu are cine altcineva sa o faca in locul lui. Adica sa nu va inchipuiti ca instanta va da o hartie si cu hartia aia mergeti la ghiseu la politie si acolo va radiaza masina si gata. Nu. Pentru ca legea spune ca radierea se face odata cu transcrierea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului si nu in alt mod.

leona777 a scris:
...si de la Primaria Timsioara biroul taxe si impozite

Aici va duceti doar cu actul de vanzare al masinii si cu o cerere si solicitati scoaterea din evidenta fiscala. Atat. Aici este simplu (daca, repet daca inainte de vanzare ati solicitat si obtinut certificatlul fiscal in vederea instrainarii autovehiculului, de la taxe si impoziote locale).
Caci fara respectivul certificat, vanzarea este nula de drept.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei masini fara a face radierea... mariana v mariana v Va rog frumos sa ma ajutati urgent. Sotul meu a vindut o masina recent, fara a face insa nici un act de radiere. Are doar actul de vinzare cumparare. Cel care ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca pot scoate din evidentele fiscale un autoturism fabricat in 1986 pe baza unei declaratii pe proprie raspundere data in fata ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema pe care o am: - in urma cu 2 ani am vandut o masina unui cunoscut. ... (vezi toată discuția)