avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare :)O decizie penala definitiva , pronuntata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare :)O decizie penala definitiva , pronuntata de completul de 5 judecatori de la ICCJ , mai poate fii atacata?

O decizie penala definitiva , pronuntata de completul de 5 judecatori de la ICCJ , mai poate fii atacata?


Astept raspunsurile Dumneavoastra cat se poate de urgent
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ada28 , utilizator 21:40, 23 Octombrie 2014
In principiu exista cai extraordinare de atac, de ex. daca apar dovezi noi sau s-a vadit ca o declaratie a unui martor sau expert a fost mincinoasa, vezi [ link extern ]
La Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
CEDO nu e instanta supranationala de apel, ea judeca strict incalcari alte drepturilor omului de catre tarile europene. Sigur, dupa ce CEDO ar constata o incalcare a unui drept prevazut de Conventie, ar putea urma o cale de atac extraordinara in baza acestei decizii, dar pana se judeca la CEDO mai trec 3-4 ani.
Dacă e cazul, evident.
va multumesc foarte frumos .
as mai avea o intrebare , si anume , de la data pronuntarii deciziei , care e termenul in care se poate cere o revizuire sau contestatie?

Alte discuții în legătură

Copie sedinta in sala de judecata nela1961 nela1961 Buna dimineata, Am inteles ca sedintele in sala de judecata sunt inregistrate. Pot solicita o inregistrare (audio, video ) a sedintei de judecata? ... (vezi toată discuția)
Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de acesta pitic1991 pitic1991 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inculpat intr-un proces penal. In declaratia data de partea vatamata am constatat in momentul in ... (vezi toată discuția)
Solicitarea copiilor audio ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, Conform carui act normativ este posibila eliberarea sedintei in forma audio? (vezi toată discuția)