avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de acesta

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inculpat intr-un proces penal.
In declaratia data de partea vatamata am constatat in momentul in care am solicitat copii dupa declaratie ca nu au fost consemnate toate afirmatiile facute de acesta.
Cum pot avea acces la caietul grefierului sau la inregistrarea audio a sedintei pentru a fi completata declaratia ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 23:48, 21 Martie 2015
Adresati o cerere la registratura si luati dovada de primire.
multumesc, voi face o cerere, trebuie sa mentionez ce nu s-a consemnat?
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
pitic1991, utilizator
Puteti contesta notele grefierului, temeiul in drept este art.369 c.p.p., care se verifica si completeaza conf. inregistrarilor de sedinta.
ART. 369 c.p.p
Notele privind desfăşurarea şedinţei de judecată
(1) Desfăşurarea şedinţei de judecată se înregistrează cu mijloace tehnice audio.
(2) În cursul şedinţei de judecată grefierul ia note cu privire la desfăşurarea procesului. Procurorul şi părţile pot cere citirea notelor şi vizarea lor de către preşedinte.
(3) După terminarea şedinţei de judecată, participanţii la proces primesc, la cerere, câte o copie de pe notele grefierului.
(4) Notele grefierului pot fi contestate cel mai târziu la termenul următor.
(5) În caz de contestare de către participanţii la proces a notelor grefierului, acestea vor fi verificate şi, eventual, completate ori rectificate pe baza înregistrărilor din şedinţa de judecată.
Da, precizati ceea ce nu s-a consemnat si se va verifica.
Am avut si eu situatii in care s-a consemnat ceva gresit si s-a rezolvat.
Inculpatul a zis ceva si s-a scris altceva.
Si eu si inculpatul am vazut de abia dupa ce am facut xerox dupa declaratii...

In trecut, in urma cu cativa ani buni, se strica banda si era mult mai complicat, dar in prezent nu am observat sa existe probleme...
Ar fi culmea sa aveti asa ghinion...
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am si eu o situatie asemanatoare. Judecatorul a consemnat abuziv aspecte nereale in declaratiile de martor, si le-a omis pe cele utile apararii. Desi am contestat pe loc, chiar in cursul redactarii, acesta a refuzat sa le rectifice/copleteze. Desi , am contestat in scris modul de consemnare, pe temeiul art.369Cpp., indicand din inregistrarile de sedinta aspectele invederate, solicitarea a fost respinsa pe motiv ca disp. art.369Cpp., NU FAC OBIECTUL CONSEMNARII DECLARATIILOR, notele de sedinta ale grefierului fiind doar pentru dezbaeri.
Cum sa procedez mai departe sa inlatur minciunile dictate de acest "judecator", din declaratii, pentru ca imi pricinuiesc o grava vatamare? Se poate argumenta in vreun fel ca disp. art.369Cpp., fac referire si la consemnarea declaratiilor?
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie sedinta in sala de judecata nela1961 nela1961 Buna dimineata, Am inteles ca sedintele in sala de judecata sunt inregistrate. Pot solicita o inregistrare (audio, video ) a sedintei de judecata? ... (vezi toată discuția)
Intrebare :)o decizie penala definitiva , pronuntata de completul de 5 judecatori de la iccj , mai poate fii atacata? Magnat Magnat O decizie penala definitiva , pronuntata de completul de 5 judecatori de la ICCJ , mai poate fii atacata? Astept raspunsurile Dumneavoastra cat se poate ... (vezi toată discuția)
Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)