avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

In data de 18.07.2014 am vandut un imobil unor concubini. In contractul de vanzare cumparare declar ca nu a fost scos din circuitul civil, nu exista niciun fel de litigiu asupra acestuia. Impozitele si taxele au fost instrainate in sarcina vanzatorului pana la data de 18.07.2014 taxe care sunt platite la zi conform unui certificat de atestare emis de Primarie, Proprietarii actuali se declara de acord cu conditiile prevazute in contract ceea ce nu exonereaza pe vanzator de raspunderea pentru evictiune sau viciile imobilului. In momentul de fata actualii proprietari sustin ca la Electrica este o datorie ce doresc a fi achitata de vanzatorul imobilului astfel vor face plangere. Intrebarea mea este, vanzatorul are obligatia asta, iar daca contractul de vanzare cumparare poate fi reziliat de catre cumparatori si daca da in ce conditii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:22, 18 Octombrie 2014
Dvs ati declarat in act ca toate datoriile si cheltuielile cu privire la furnizori sunt achitate la zi? Nu ati adus ultima factura ENEL?nu v a cerut notarul acest lucru?
In mod normal orice datorie catre furnizori anterior transmiterii proprietatii va revine dvs.
Firesc ar fi fost ca datoriile sa nu existe atunci cand s-a facut vanzarea. Daca nu, notarul ar fi trebuit sa ceara adeverinta de la Electrica (in mod normal notarul cere aceasta adeverinta), iar daca vanzatorul si cumparatorul au convenit sa incheie actul fara aceasta adeverinta atunci notarul ar fi trebuit sa insereze in contract un paragraf in care sa fie specificat faptul ca, desi nu exista aceasta adeverinta, cumparatorul doreste totusi sa cumpere in aceste conditii.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
alla1975, utilizator
Acest imobil nu a fost racordat la curent electric. In momentul in care am cumparat acest imobil nu a existat curent electric, datoria respectiva fiind de la primul proprietar. Probabil ca notarul a cerut o ultima factura insa neavand curent electric nu exista facturi emise pe numele vanzatorului
Ziceti ca imobilul nu a avut curent electric si totusi exista o datorie a vechilor proprietari ....aceasta fiind o dovada a faptului ca dvs.ati stiut ca imobilul are datorii cand l-ati cumparat .......si iata cum aceasta problema s-a perpetuat pana in momentul cand ati vandut. Notarul nu cere factura, cere adeverinta din care sa reiasa ca la acea adresa nu exista datorii. Si iata cum datoria dvs.ca fost proprietar era sa mergeti inainte de a vinde la Electrica si sa solicitati o adeverinta care sa va scuteasca ulterior de batai de cap !
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
alla1975, utilizator
Aceasta datorie se pare ca este un index, o diferenta de kw de care nu s-a stiut pana in momentul in care actualii proprietari au vrut sa faca deschiderea la curentul electric.

Alte discuții în legătură

Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)
Neplata utilitatilor de catre fostii proprietari luminita87 luminita87 Buna ziua.Pe 10 aprilie am cumparat o casa la tara.Cand s-au facut actele la notar mi s-a dat de catre proprietari ultima factura de electrica platita ... (vezi toată discuția)