avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... afacere 100% adaos comercial!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

afacere 100% adaos comercial!

Atat este profitul unor smecheri presedinti sau administratori de asociatii de proprietari ("non-profit"). Detin documentatie bogata. De ce nu ia nimeni in serios ce se intampla cu aceste asociatii, de ce se judeca dupa o lege proasta, care dealtfel nu se cunoaste nici de catre cei care lucreaza cu ea?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:11, 5 Iulie 2009
Fi mai explicita !
Exista vreo lege/norma/cod/HG/OG, prin care profit=adaos comercial ?Sau invers???
Nu exista profit=adaos comercial. Dar exista suparare mare cand cineva este nemultumit.
Datorita acestor nemultumiti in multe asociatii de proprietari este foarte greu sa convingi pe cineva sa fie presedinte, administrator, membru in comitet sau cenzor. Dupa ce esti ales si ti se promite sprijin esti lasat pe mana restantierilor, a reclamagiilor si nu stii cum sa renunti mai repede la functie.
Cam acesta este profitul de 100%. Daca-i lasi in pace pe restantieri si demisionezi castigi liniste 100%.
Aveti dreptate d-na peraspera, asociatiile de proprietari cel putin din zona unde locuiesc eu sunt lasate sa faca ce vor. Legislatie exista, ar mai trebui putin imbunatatita si va si spun de ce.
Cum este posibil ca la o asociatie de proprietari un casier- incasator, care lucreaza 3 ore/zi, 3 zile pe saptamana sa primeasca o retributie egala cu un angajat care lucreaza cel puti 8 ore/zi, 6 zile pe saptamana? Restante catre furnizorii de servicii exista, dar bani de salarii pentru cei de la asociatie sunt intotdeauna. Sa nu credeti ca munca celor de la asociatie este chiar atat de stresanta, pentru la asa program nici nu prea au cand sa se intalnesca cu locatarii. Si vreau sa va mai spun un lucru, nu preausor poti sa obtii un loc de munca la o asociatie de proprietari si nu pentru faptul ca nu a-i corespunde moral sau profesional.... locurile sunt ocupate ori de pensionari care si acum fac calculele din creion si destul de des nu bat sumele, de persoane care habar nu au ce inseamna o izolatie la un bloc, habar nu au ce inseamna o carte tehnica a constructiei, cu toate ca legea ii obliga sa tina un jurnal al cladirii unde se constata evenimentele tehnice aparute, etc. Ca nu se cunoaste legislatia locativa de catre unele asociatii de proprietari si asta este adevarat. Munca lor se rezuma la a incasa banii si atat. De fapt la sa program de lucru ce ar mai putea face? Si atunci ne intrebam de ce atatea fraude si delapidari de sute de milioane.
Este normal ca un casier-incasator sa aiba un salariu asa cum a fost stabilit in contractul de munca si pentru programul stabilit, fara nici o legatura cu salariul unui angajat care lucreaza 8 ore/zi, etc...
O asociatie poate avea restante catre furnizori iar acestia calculeaza si incaseaza penalizari . Nu am auzit ca un casier , o femeie de serviciu, sau orice alt personal platit de asociatie, daca primeste salariu cu cateva zile mai tarziu pentru ca nu sunt bani, sa pretinda penalizari.
Si intreprinderile care au multi salariati pot avea restante fata de furnizori, le mai amana, mai platesc penalizari, dar salariile , de obicei au prioritate si se platesc inaintea altor datorii.
E adevarat ca nu prea sunt oameni calificati datorita faptului ca nu exista scoli pentru calificarea si specializarea celor care muncesc in asociatie. Nu am auzit de vreun om care sa aiba o facultate si sa priceapa tot ce se face intr-o asociatie decat dupa ani buni de munca in asociatia respectiva. De aceea este ales un comitet, se apeleaza la cenzori, la firme specializate pentru instalatii, hidroizolatii, etc.
Munca celor din asociatie inseamna sa fii prezent si sa rezolvi avaria aparuta la 3 dimineata, sa formulezi raspuns legal unei contestatii in 7 zile, sa rezolvi sesizarile proprietarilor, sa faci curatenie pe casa scarii si in jurul blocului, sa faci listele de plata, sa calculezi penalizarile, sa tii evidenta incasarilor si platilor, evidenta fondurilor, sa lucrezi cu banca si casa, sa consemnezi operatiunile in fisele proprietarilor, furnizorilor, sa verifici si consemnezi consumurile de apa, caldura, sa faci compensari cu subventiile, sa actionezi in instanta, sa repari si sa intretii instalatiile electrice, liftul, canalizarea, etc., pe langa a incasa banii, cum spuneti dv.
Cate din aceste activitati ( si va asigur ca sunt mai multe ), va sunt cunoscute ? Dv ce ati putea sa faceti intr-o asociatie de proprietari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Scutiri de penalitati hgjghgj hgjghgj \"Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie\" pot beneficia si retroactiv de scutiri de la plata penalitatilor pt ca nu e vorba in lege de ... (vezi toată discuția)