avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum sa trec in factura un rabat natural?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum sa trec in factura un rabat natural?

Buna ziua, sint la inceput de activitate comerciala pe cont propriu si pentru ca nu vreau sa fac greseli, intreb si rog persoanele cu experienta sa ma ajute sa aflu raspunsul, asa incit sa procedez corect.
Concret: vind catre magazine un produs, sa zicem in raport 5+1 (clientul plateste 5 dar primeste 6 unitati identice). Cum pot sa scriu in factura ca sa fie corect? Trec pt cele 5 valoarea nominala (sa zicem 10 lei per unitate) si pt cea gratuita trec 0 la pret?

Multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, este bine asa, sa facturati produsul pe care-l dati bonus cu pret 0 (zero).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare cod de bare pe produse OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi, am urmatoarea nelamurire, daca eu comercializez produse alimentare cu cod de bare si vand la kg, produsul fiind disponibil in magazine la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a materialelor promotionale lavy80 lavy80 Buna ziua, Doresc sa stiu daca este corect sa se emita factura cu valoare zero pentru produsele promotionale .Daca da, cum se inregistreaza in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)