avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... grad handicap mediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

grad handicap mediu

am un baiat de 23 ani . de mic si pana in anul 2008 a avut grad accentuat .atunci am intrerupt sa mai mergem la comisie si sa se faca trecerea la adulti in speranta ca isi va gasi un loc de munca si va face doar tratament fara sa fie nevoit sa mai treaca prin comisii din an in an .dar nu a fost asa si a trebuit sa reluam pentru ca nu mai era asigurat si tratamentul era scump. acum in 2014 pe aceeasi boala a primit grad mediu nerevizuibil . pe diagnostic hidrocefalie compensata .cati ani ii trebuie de munca pentru pensionare medicala.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:51, 18 Octombrie 2014
1. Poate solicita pensie de invaliditate daca are un stagiu cat de mic (o luna) de cotizare la pensie.

2. - Stagiul de cotizare se poate realiza si printr-un contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de Pensii pentru cel putin o luna.
- Contributia minima este de 211 lei lunar.

3. Luati legatura cu Casa de Pensii pentru a incheia un astfel de contract de asigurare sociala.

4. Poate cumula indemnizatia de handicap (daca are) cu pensia de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Buna ziua, Eu am dosar de pensie de invaliditate grad 3 din 2013, având voie sa lucrez maxim 4 ore pe zi. In 2020 am solicitat sistarea plății ... (vezi toată discuția)
Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)