avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legea cauciucuri de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legea cauciucuri de iarna

Buna ziua, nu mi-am cumparat cauciucuri de iarna si m-ar interesa sa stiu in cazul in care as iesi in afara Bucurestiului dupa data de 1 noiembrie cu masina fara cauciucuri de iarna (nu la munte), daca as risca sa iau amenda? Din ce am inteles , nu am voie sa ies pe drumuri publice doar daca este polei, zapada .. Voiam sa ma asigur ca am inteles bine ! Va multumesc, Mihaela.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 14:09, 19 Octombrie 2014
Cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie, ci de fiecare dată când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Potrivit OG 5/2011, publicată în Monitorul Oficial şi aprobată prin Legea 161/2011, şoferii trebuie să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.


cum iarna asta se anunta a fi mai calduroasa si saraca in precipitatii...presimt o scadere grava a vanzarii pneurilor M+S .
sunteti obligat moral sa aveti anvelope de iarna montate , ca sa fiti la adapost . legal aveti toate drepturile sa nu va montati astfel de anvelope, dar daca iesiti la plimbare , si drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei , o faceti pe riscul dumneavoastra . daca prindeti o portiune nedeszapezita , si politaiul sta la panda , nu prea mai aveti sanse de vreo eventuala contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucurile de iarna sunt necesare si pe vreme buna? andrada32 andrada32 BUNA ZIUA. DACA VREMEA ESTE INSORITA CU VALORI INTRE12-15 GRADE IN LUNA NOIEMBRIE ESTE OBLIGATORIU SA PUN CAUCIUCURILE DE IARNA PE MASINA? Multumesc pentru ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna alexandra890725 alexandra890725 Buna!lamuriti-ma referitor la cauciucuri de iarna obligatoriu din 01 noiembrie....trebuie sa am si hartie la ele sau ajunge daca este semn * la ... (vezi toată discuția)
Pneuri de vara occamil occamil Exista vreo reglementare juridica ce te obliga sa schimbi cauciucurile de iarna cu cele de vara la o anumita data? (vezi toată discuția)