avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cauciucuri de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cauciucuri de iarna

Buna!lamuriti-ma referitor la cauciucuri de iarna obligatoriu din 01 noiembrie....trebuie sa am si hartie la ele sau ajunge daca este semn * la cauciucuri.?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:23, 15 Octombrie 2011
E de ajuns sa aiba cauciucul trecut pe el MS sau M+S. Se impune folosirea doar daca se circula pe drumuri publice cu zapada, ghiata sau polei. Legea intra in vigoare la 1 noiembrie dar pe viitor nu va mai fi termen. Adica daca ninge la munte in octombrie sau la sfarsit de martie, trebuie sa le aveti daca circulati pe acolo.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
george-neagu, moderator
Anvelope de iarna trebuie sa aveti DOAR pe drumurile publice acoperite de zapada, polei sau gheata si trebuie sa aiba combinatii ale literelor M si S (M-S; M/S; M.S.; M@S).
Din cate am inteles combinatiile de litere M si S sunt necesare numai la anvelopele "all season" , in rest este suficient semnul " * " fara document justificativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope all season anonim1607 anonim1607 Buna ziua! Din OG 5/2011 reiese obligativitatea echiparii autovehiculelor in perioada 01.10-31.03 cu anvelope de iarna. Nu se spune nimic de cele all season. ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)
Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “mud” plus “snow” walipope walipope Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu ... (vezi toată discuția)