avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la executare admisa- intoarcerea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la executare admisa- intoarcerea executarii?

Buna ziua!

Am urmatoarea problema:
Am facut contestataie la o executare silita (porpie) inceputa in august 2012( pe vechiul cod)
Pina la suspendare si depunerea cautiunii executorul imi retinuse suma de 2500 lei .

In cadrul contestatiei am cerut,, desfiintarea actelor de executare silita si repunerea partilor in situatia anterioara "....

Instanta pe fond a admis contestatia,, asa cum a fost formulata si precizata".
Creditorul a facut recurs si i-afost respins hotararea fiind irevocabila.


Ce pot face in continuare pentru a imi recupera banii?

Mai trebuie sa fac actiune in intoarcerea executarii sau nu , numai cu adresa catre executor?

Multumesc mult.


Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 19:39, 21 Octombrie 2014
Trebuie sa faceti o actiune de intoarcerea executarii silite.
Depinde de solutia data de instanta si de interpretarea data de instanta capatului de cerere privind repunerea partilor in situatia anterioara, interpretare care rezulta nu doar din dispozitivul sentintei, ci si din considerente.

Fara a avea sentinta in fata, e greu de dat un raspuns cert. In functie de motivare, se poate trage concluzia ca instanta a privit acel capat de cerere ca fiind o veritabila cerere de intoarcere a executarii silite (situatie in care executorul judecatoresc ar trebui sa se conformeze), sau, dimpotriva...

Ati fi avut posibilitatea de face o cerere privind lamurirea dispozitivului hotararii (art.281 su urm.C.pr.civila), dar acum e cam tarziu.
Formulati cerere de 'intoarcere a executarii silite in vederea obtinerii unei solutii pe care o puteti pune in executare pt recuperarea slumelor poprite ilegal. Astfel cum a mentionat colegul meu puteati formula cerere de lamurire a dispozitivului.
Multumesc.

In sentinta scrie: ,, admite contestatia la executare asa cum a fost formulata si anuleaza executarea silita ce formeaza obiectul dosarului nr 5/2012 al BEJ ...... obliga intimata la plata sumei de ... si cheltuieli judiciare de .....''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare. edward_zone edward_zone Buna ziua, Sunt proaspatul castigator al bataliei cu CNADNR-ul pentru taxa de despagubire in valoare de 28 euro pentru care am fost executat ... (vezi toată discuția)