avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de mediu

Buna ziua am o masina adusa din Spania (am cumparat-o de la o sora) vreau sa intreb daca in Iasi pot sa inmatriculez masina fara a plati taxa de mediu. Am inteles ca trebuie sa dau in judecata statul cum se procedeaza ce trebuie sa fac ?Am act de vanzare cumparare pe numele meu,am actele traduse si ITP-ul facut.Am sanse de castig? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 22:01, 20 Octombrie 2014
Sanse aveti, numai ca restituirea este in 5 ani, conform ultimei OUG.
Multumesc pt. raspuns, dar nu am inteles ce este cu restituirea in 5 ani. Eu vreau sa dau in judecata ca sa evit plata taxei de mediu sa pot sa inmatriculez masina fara a mai plati taxa, e posibila varianta aceasta?E adevarat ca e perioada procesului pot lua numere rosii mentionez ca fostul proprietar a folosit 3 randuri de numere rosii. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
deeagav99, utilizator
ati fi primul care incearca marea cu degetul .
cele 3 serii de numere rosii sunt valabile fix 90 de zile , pe durata unui singur an....dar nu este obligatoriu sa fie consecutive .
in acest timp sunteti scutit de plata vignetei . cu RCA -ul nu cunosc , dar banuiesc ca trebuie , in caz de eveniment ....sigur este bun la ceva .
Scuze, acum inteleg ca de fapt doriti obligarea la inmatricularea autoturismului fara plata acetei taxe.
In prezenta, sunt destule Tribunalele din tara care pronunta solutii de admitere a cererilor de inmatriculare autoturisme fara timbru de mediu sau restituire a platilor facute sub acest nume, cu dobanzi legale sau fiscale.
doar automobilele cu statut special (politie , ambulanta , pompieri)si cele cu modificari pentru persoanele cu dezabilitati nu platesc acea taxa...in rest , toate masinile trebuie sa aibe taxa platita.
pe buna dreptate , eu , cetatean al Romaniei , de ce trebuie sa inhalez noxele altor masini vechi ?
prima data achitati taxa de mediu , apoi in instanta va recuperati "prejudiciul" in termen de 5 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere numere auto stelianus stelianus am cumparat o masina di germania am demarat procedura de inmatriculare am obtinut in septembrie primul rind de nr provizorii intrucit la rar este aglomerat a ... (vezi toată discuția)
Atacarea in instanta a taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) N. Robert N. Robert Buna ziua, Astazi citeam un articol pe monitorul de suceava cum ca , un domn a reusit sa`si inmatriculeze un automobil adus din Germania fara a plati ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)