avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil obtinut prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil obtinut prin donatie

Buna Ziua!
Doresc sa cumpar o casa care a fost obtinuta de actualul proprietar prin doatie(Bunica catre nepot)
Bunica are 2 copii si este inca in viata.
Ce pot face pentru a ma proteja de eventuale solicitari din partea acestora dupa moartea bunicii.
Cel mai recent răspuns: ionutserban , utilizator 10:28, 5 Noiembrie 2014
Fiind cumparator de buna credinta nu aveti de ce va speria.
Sa zicem ca la un moment dat cineva solicita revocarea donatiei si castiga acest lucru intr-un proces(chiar bunica sau copii) exista sansa sa pierd imobilul sau intra in atributiile vanzatorului sa suporte pagubele in bani catre eventualii solicitanti.
Din ce am citit Bunica poate infia un copil sa zicem si donatia este automat anulata, nu vreau sa fiu in situatiain care pierd casa si ma judec cu cineva sa recuperez banii.
Revocarea donației se face in cazuri 'imitativ prevăzute de lege si conf NCC surveninenta de copil nu mai este cauza de revocare.
Chiar daca la dezbaterea succesiunii bunicii unul din mostenitori va cere reductiunea donației ea se va aduce prin echivalent la masa succesorala nu in natura.
Vânzătorul va garantează contra evictiunii iar Dvs sunteți cumpărător de buna credință.
In cazul in care contractul de donatie s-a facut inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil nu se judeca dupa codul care era in vigoare la momentul donatiei?
Legea aplicabila este ce de la epoca incheierii actului juridic pe normele de drept material.
Pe procedura s-ar judeca pe noua lege.

Alte discuții în legătură

Contract de donatie Avocat Irina Carmen Cristea Avocat Irina Carmen Cristea cum pot sa anulez un contract de donatie , incheiat si autentificat la notariat? in septembrie anul trecut s-a incheiat un contract de donatie privind un teren ... (vezi toată discuția)
Sa cumpar o casa ce a fost donata? marius1972 marius1972 Buna seara, M-am hotarat sa cumpar o casa langa Timisoara. A aparut insa o problema: casa a fost obtinuta de actualul proprietar prin DONATIE (am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil mostenit de la cineva care l-a primit ca si donatie mariusjuncan mariusjuncan Am o intrebare. Vreau sa cumpar prin credit imobiliar (inca nu a trecut de aprobarea juridica a bancii, dar sa presupunem ca trece) un apartament care este ... (vezi toată discuția)