avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier cu victime

sunt conducatorul auto unui microbuz care a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime in urma unei coliziuni cu un alt microbuz de la aceeasi firma. vina accidentului este a mea. la punerea in miscare de pe loc nu m-am asigurat fapt pentru care am fost lovit in lateral de celalalt microbuz care circula in acelasi sens. dupa cum stiti microbuzele au asigurare casco, rca si suplimentara. victima accidentului este o persoana care a necesitat ingrijiri medicale de specialitate intrucat a avut o fractura la mana. intrebarile mele sunt: victima poate avea pretentii banesti de la mine sau ele vor fi achitate de polita suplimentara sau rca a microbuzului? voi vi obligat la plata daunelor daca microbuzele au casco dar sunt de la aceeasi firma? in cazul in care victimei nu i se da 90 de zile de ingrijiri medicale, pot sa consider ca am scapat?
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 18:55, 28 Octombrie 2014
1. Pretentiile banesti se achita din polita rca a microbuzului pe care il conduceati, insa trebuie sa faceti aceasta dovada.
2. Nu trebuie sa vi se impuna plata auto avariat nici pe casco.
3. Daca victimele nu necesita 90 de zile de ingrijiri medicale sau daca nu au avut ca rezultat afectarea unui organ sau simt, nu veti raspunde penal, insa raspunderea civila ramane si trebuie sa aduceti polita rca, asa cum am specificat la punctul 1.
in cazul in care partea vatamata nu se intelege cu firma de asigurari cu privire la suma despagubirii si are pretentii mai mari, se poate indrepta impotriva mea pentru a obtine diferenta sumei de bani pana la cea dorita de partea vatamata? sau eu, fiind acoperit de polita rca nu imi poate fi imputata nici o plata a daunelor
Daca persoana accidentata nu se intelege cu firma de asigurare cu privire la suma despagubirii are optiunea sa obtina suma mai mare prin judecata. Dvs din puct de vedere legal aveti acoperire suficienta prin RCA (5 mil Euro este limita maxima pt accidente pers.)

Trebuie insa sa fiti atent la urmatorul aspect:
- este vorba de doua masini inmatriculate pe aceasi firma
- reparatiile masinilor in acest caz se vor face pe Casco, pt ca RCA-ul e valabil doar pentru daune cauzate unor terte persoane, deci nu acelasi proprietar!
- daca politele Casco au fransiza e posibil ca firma sa fie nevoita sa acopere o parte din dauna
- functie de contractul Dvs individual + anexele acestuia (acte aditionale, etc) este posibil ca Dvs sa fiti nevoit sa acoperiti valoarea fransizei, daca firma la care lucrati va impune acest lucru.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Accident în parcare cu autor necunoscut: în această situație proprietarul trebuie să-și repare mașina pe cheltuiala proprie ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: In cursul zilei de azi, unui vecin i-a fost frecata masina in timp ce se afla in parcare publica. ... (vezi toată discuția)
Polita rca expirata skydome skydome Buna seara, In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a ... (vezi toată discuția)