avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita RCA expirata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita RCA expirata

Buna seara,

In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a rasturnat, accident soldat cu 3 victime suferind traumatisme fizice, nefiind implicati alti participanti la trafic.

Din norma CSA reiese ca daunele provocate persoanelor aflate in interiorul autovehicului accidentat sunt despagubite, inclusiv cele aflate in autoturismul care a provocat accidentul.

Intrebarea mea este daca aceste persoane au fost despagubite deja de o asigurare in caz de accident soldat cu vatamare corporala inclusiv pentru zilele de spitalizare , asigurarea RCA mai despagubeste aceste daune sau nu?

Mentionez ca autovehiculul implicat nu era asigurat RCA in momentul accidentului, rog sa ma ajutati cu un raspuns teoretic in aceasta situatie deoarece victimele solicita suportarea de catre conducatorul auto acestor daune altfel acoperite de RCA chiar daca aceste daune au fost deja acoperite de o alta polita diferita de RCA.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:21, 27 Iulie 2010
Aveti o intrebare imposibila:
Cum sa "despagubeasca RCA" , daca RCA nu exista ("autovehiculul nu era asigurat RCA")
Daca ati citit Norma CSA, rezulta ca stiti nu numai ca sunt despagubite daunele celor accidentati din autovehiculul , dar si de catre cine, atunci cand autovehiculul nu era asigurat (F.P.V.S.) precum si faptul ca vinovatul va fi urmarit de catre Fond, pentru recuperarea daunelor platite!!
Aveti grija ca si asiguratorii care au platit deja daunele, s-ar putea sa urmareasca vinovatul pentru recuperari.
Incercati sa fiti explicit. Auto vinovat de accident era sau nu asigurat RCA? Cine a despagubit persoanele accidentate?
Daca o anumita persoana are polita de accidente persoane,primeste despagubirea de la asigurator.Aceasta prezinta documentele care dovedesc producerea riscului asigurat.
In limita despagubirilor platite,asiguratorul este subrogat in drepturile asiguratului contra persoanelor raspunzatoare de producerea daunelor.
Acesta este un raspuns teoretic:)

Daca asiguratorul se indreapta impotriva persoanei vinovate,aceasta plateste!In acest caz, persoana care a suferit de pe urma accidentului nu poate pretinde suma de bani de la vinovat.Primind despagubirea de la asigurator,conform conditiilor contractuale,acorda asiguratorului dreptul de a-si recupera sumele platite drept despagubiri.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Multumesc floare _de_ colt ,asadar masina nu era asigurata rca.Victimele au fost despagubite pt daunele fizice si zilele de spitalizare de asiguratorul Marsh unde exista o polita pe numele victimelor in caz de accident.
Victimele cer o despagubire suplimentara de la vinovat,datorita faptului ca nu a exista o polita rca care ar fi trebuit sa le despagubeasca suplimentar.
Intrebarea mea este: daca rca-ul ar fi existat ar mai fi despagubit victimele cu toate ca ele au fost despagubite de Marsh?

March nu este firma de asigurare ci un broker mare si probabil ca s-a facut despagubirea de catre un asigurator cu care lucreaza March. Daca exista polita RCA cu siguranta ca ati fi fost despagubit mult mai corect , asa pe polita de accidente ati fost despagubit numai in limita asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asigurare astra cristi1974 cristi1974 Buna seara.Am si eu o mare problema pe care sper sa o rezolv pe acest site.DECI: IN 25-10-08 am cumparat un vehicul din bucuresti,eu locuind in Curtea de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca echitabila? ContSters42601 ContSters42601 Un amic cu o dacie mai veche de 20 ani ,a fost lovit de un alt autoturism.Desi posesorul autoturismului care a produs dauna a recunoscu au intocmit formele ... (vezi toată discuția)