avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordinul ANCPI 134/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordinul ANCPI 134/2009

Buna ziua,

Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se putea face (din cate am inteles) doar prin hotarare judecatoreasca.
Intrebarea este: mai avem nevoie de aceasta hotarare judecatoreasca potrivit noului ordin ANCPI 134/2009 ? Rog raspuns urgent.....
Cel mai recent răspuns: potyi , utilizator 08:36, 15 Septembrie 2009
Persoana autorizata este cadastristul.
Multumesc
Am revenit . Intre timp cadastristul a predat dosarul la cadastru, cu toate actele. Dupa 3 saptamani ni se respinge dosarul de rectificare cf, din cauza ca s-a sesizat o suprapunere de 3 m lungime si 1 m latime de teren cu un vecin. Mentionez faptul ca vecinul a facut ridicarea topo anul trecut cand a cumparat acel teren . Problema e ca aceasta suprapunere se situeaza exact sub coltul de la o cladire granita. Pana intr-un tarziu am luat legatura cu topometristul care a facut ridicarea topo a vecinului si i-am cerut sa faca corectia. Acesta a promis ca o s-o faca.Dupa siruri de telefoane date nu mai reusim sa luam legatura cu el, nu raspunde la telefon. Intrebarea mea este:
1.Cum putem sa aflam daca s-a facut aceasta corectie sau nu?
2.In ce consta aceasta corectie in afara de a preda masuratorile noi la cadastru?
3.Daca sunt predate masuratorile deja, noi am putea sa continuam procesul de rectificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notar renuntare la suprafata dacmoto dacmoto Buna ziua, Ma aflu in uramatorea situatie: In urma unei hot def si irev am obtinut dr de proprietatea asupra unui teren. In acea hot era mentionata si ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)