avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in legitimatie de calatori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in legitimatie de calatori

Buna ziua, as dori informatii in vedere la uzul al unei legitimatiei de calatori falsificat,care sunt pedepsele pentru asa ceva ? va multumesc pentru ajutor
Daca doar l-ati folosit, stiind ca este fals, se va retine:
ART. 323
Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Daca l-ati si falsificat si apoi folosit, se va retine concurs real de infractiuni, retinandu-se fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.
ART. 320
Falsul material în înscrisuri oficiale
(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Falsul prevăzut în alin. (1), săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.
(4) Tentativa se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals haliciioan haliciioan ce pedeapsa pot primi pentru ca am dat un permis de conducere pierdut si am facut altul fals (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals ContSters364372 ContSters364372 vreau sa stiu daca inscrisuri false intr-un carnet de marinar la ce pedeapsa se ajunge cfm.noului cod penal si deasemenea ce pedeapsa este pt.cel care a uzat ... (vezi toată discuția)