avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IMPOZIT PE PROFIT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IMPOZIT PE PROFIT

Unde trebuie sa se vireze impozitul pe profit al unei societati comerciale care are unic actionar o institutie de stat, o institutie publica (primarie)????La bugetul local sau la bugetul de stat????
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:34, 27 Mai 2009
CAPITOLUL V
Plata impozitului si depunerea declaratiilor fiscale


Plata impozitului
(13) Obligatiile fiscale reglementate de prezentul titlu sunt venituri ale bugetului de stat. Impozitul pe profit datorat pentru anul 2006 de catre regiile autonome din subordinea consiliilor locale si a consiliilor judetene, precum si de catre societatile comerciale in care consiliile locale si/sau judetene sunt actionari majoritari se declara, se regularizeaza si se plateste la bugetele locale respective, pana la data de 31 martie 2007. Dobanzile/majorarile de intarziere si amenzile inregistrate de catre regiile autonome din subordinea consiliilor locale si a consiliilor judetene, precum si de catre societatile comerciale in care consiliile locale si/sau judetene sunt actionari majoritari se datoreaza si se platesc potrivit legii.

(131) Prin exceptie de la prevederile alin. (13), impozitul pe profit, dobanzile/majorarile de intarziere si amenzile datorate de regiile autonome din subordinea consiliilor locale si a consiliilor judetene, precum si cele datorate de societatile comerciale in care consiliile locale si/sau judetene sunt actionari majoritari, care realizeaza proiecte cu asistenta financiara din partea Uniunii Europene sau a altor organisme internationale, in baza unor acorduri/contracte de imprumut ratificate, respectiv aprobate prin acte normative, sunt venituri ale bugetelor locale respective pana la sfarsitul anului fiscal in care se incheie proiectul care face obiectul acordului/contractului de imprumut.
Din Codul fiscal binenteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare/ contract prestari servicii annaanei annaanei Buna seara, va rog, am nevoie de o lamurire. O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie ... (vezi toată discuția)
Poate fi incompatibilitate? Mirela-Daciana Bistroi Mirela-Daciana Bistroi Sotia primarului poate detine functia de sef de centru in cadru dgaspc? (vezi toată discuția)
Angajatii contractuali din institutiile publice andrulica andrulica Daca intr-o instuitutie publica exista o persoana cu contract individual de munca ( personal contractual) pe o anumita activitate, poate avea in relatiile cu ... (vezi toată discuția)