elenaerdei a scris:
Legea nr.95/2006,art.20 alin.(1)pct.(d)
Aici gasiti reglementarea posibilitatii ca sotia dumneavoastra sa beneficieze de asigurare.
Are nevoie de un certificat de la Administratia financiara care sa ateste ca nu realizeaza venituri.
Dumneavoastra trebuie sa va anuntati angajatorul ca aveti o persoana in intretinere,iar acesta sa elibereze o adeverinta prin care atesta ca aveti toate platile la zi(contributia la sanatate).
Dupa care mergeti la medicul de familie care,in baza acestor acte incadreaza persoana respectiva ca si coasigurat.
Parerea mea este ca nu va pot obliga la plata retroactiva,cata vreme demonstrati ca nu ati locuit in tara.
Daca bine imi amintesc,de 6 luni poate fi vorba-la contributia dumneavoastra ma refer.
BUna ziua!
Intrebarea mea este legata de acea adeverinta eliberata de angajator.
Eu sunt sotia care doreste sa devina coasigurata. DAca sotul meu duce maine cererea pentru ca eu sa fiu luata in evidenta ca si coasigurat, angajatorul poate elibera adeverinta tot maine? sau trebuie intai sa inregistreze la Casa de Asigurari acest lucru? mentionez ca eu sunt pacient oncologic si am nevoie disperata de acea adeverinta cat mai repede pentru a-mi continua tratamentul. Va mai rog sa-mi spuneti daca exista formulare tip pentru declaratia mea (ca nu am venituri impozabile) si a sotului (ca vrea sa fiu luata in evidenta ca si coasigurat).
VA multumesc tare mult!