avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Eroare calcul creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Eroare calcul creante

Buna ziua.Va solicit sprijinul in legatura cu o problema ca sa stiu de unde sa incep pentru a-mi rezolva problema.
In luna iulie a acestui an am primit o notificare de cesiune creante incheiata intre o banca si o societate care se ocupa cu recuperari prin care creditul meu datorat bancii se transfera catre firma de recuperare.Suma care rezulta din aceasta notificare mi se pare mai mare decat cea care ar fi trebuit sa o platesc bancii daca as fi continuat sa achit ratele catre banca(incluzand rata,dobanda,comision,asigurare).Nu stiu de unde sa incep pentru a descoperi suma reala pe care ar trebui sa o platesc.Sa merg la banca sa cer un desfasurator pentru toate platile din 2006 de cand am inceput sa platesc aceste rate(asta daca este posibil)?Orice alt sfat excluzand avocat mi-ar fi de ajutor.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: abhramovici , utilizator 13:35, 23 Octombrie 2014
Este posibil sa solicitati un extras de cont de credit de la acordare pana in prezent. Trebuie sa aveti in vedere ca daca inregistrati restante, cel mai probabil vi se aplica o dobanda penalizatoare mai mare decat cea stabilita pentru situatia cand ati achita ratele conform graficului. Puteti si sa notificati creditorii ca nu recunoasteti decat suma X, dar repet, este posibil ca dvs. sa nu fi tinut cont de penalizari.
Deci daca eu nu am mai achitat ratele timp de 6 luni se adauga o noua dobanda la aceste rate care ar fi trebuit achitate pana la aceasta data?Atunci cum pot afla valoarea acestei noi dobanzi penalizatoare.Eu stiam ca dupa 3 luni nu se mai pot adauga alte dobanzi si mi se pare normal pentru ca ai putea ajunge dupa un an de neplata la o valoare incat sa fi achitat rate timp de 7 ani degeaba
Cititi-va contractul, nu am cum sa va ghicesc clauzele. Uzantele sunt in sensul ca daca nu se respecta graficul de plata convenit, se aplica o dobanda penalizatoare, mai mare decat cea stabilita pentru plata ratelor la timp.
In contract se specifica o dobanda penalizatoarede 3 puncte procentuale peste dobanda curenta,calculat pe nr de zile de intarziere
Pot solicita bancii sa mi se puna la dispozitie toate calculele despre cum s-a ajuns la acea suma totala restanta?

Alte discuții în legătură

Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)
Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)